Είμαι Γνωστικός Νευροεπιστήμονας στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην κλειστή και συντηρητική κοινωνία της Κύπρου, όπου οι απαντήσεις στα - εκνευριστικά πιεστικά -  ερωτήματα μου για το από πού ερχόμαστε, ποιοι είμαστε, και πού πάμε, δεν ήρθαν ποτέ.

Δοκίμασα να βρω απαντήσεις σπουδάζοντας Ψυχολογία στο Louisiana State University στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθως με διδακτορικές σπουδές στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες στο University College London.

Στην καθημερινότητά μου σχεδιάζω πειράματα με στόχο να κατανοήσουμε πώς ο εγκέφαλος δημιουργεί τις σκέψεις μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μια τόσο πλούσια και ζωντανή συνειδητή αντίληψη του κόσμου γύρω μας.

Οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας με ενθουσιάζουν. Η γυμναστική και το τρέξιμο με προσγειώνουν. Είμαι παθιασμένος με την επικοινωνία της επιστήμης και νομίζω πως η επιστήμη είναι ατελής αν δεν επικοινωνείται στο ευρύ κοινό.

Για χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με τον Γιουβάλ Χαράρι στο πρόσφατο βιβλίο του Homo Deus,  ο Homo Sapiens είχε τρία ...

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Ένα ερώτηµα για το οποίο, ίσως ακριβώς επειδή έχουµε εγκέφαλο, όλοι θα έπρεπε ...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος υπάρχει για να κινεί το σώμα μας. Χωρίς εντολές από τον εγκέφαλο οι μύες του σώματος ...
Load More

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Παρασκευή
19
Ιανουαρίου
2018

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Η Επιστήμη σε εικόνες