The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Οι 25 πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της Γης που έχουν ληφθεί ποτέ από το διάστημα

Όταν οι άνθρωποι και τα ρομπότ μπαίνουν στο διάστημα σε απομακρυσμένες αποστολές, είναι μια ήσυχη και συχνή παράδοση να στρέψουν το βλέμα για λίγο στη Γη και να τραβήξουν μια φωτογραφία.

Αυτές οι σπάνιες όψεις του πλανήτη μας στο σπίτι - καταγεγραμμένες από εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια μίλια μακριά, συχνά με παρωχημένες κάμερες - σπάνια είναι τόσο καθαρές ή πολύχρωμες συγκριτικά με τις εικόνες που βγάζουμε από τα κινητά μας. Αλλά η εξαιρετική προοπτική που προσφέρουν δεν αντισταθμίζει τις οπτικές αδυναμίες.

Οι φωτογραφίες της Γης από το διάστημα όχι μόνο βοηθούν τους επιστήμονες να καταλάβουν πώς φαίνεται ένας κατοικήσιμος κόσμος από μακριά, βοηθώντας την αναζήτηση για να βρουν πιο ζεστούς πλανήτες, αλλά και να μας υπενθυμίζουν μια ταπεινή και ψύχρή αλήθεια: Ζούμε σε ένα μικροσκοπικό, εύθραυστο βράχο που πλέει απελπιστικά στο κοσμικό κενό.
Εδώ είναι 25 από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες της Γης και το φεγγάρι από το διάστημα που έχει λάβει ποτέ η ανθρωπότητα. (Συνιστάται η προβολή αυτής της ανάρτησης σε επιτραπέζιο υπολογιστή.) 

nasa-apollo-11-earth-africa-1969-as11-36-5352hr.jpgΟι αστροναύτες του Apollo 11 πήραν αυτή τη φωτογραφία της Γης στις 20 Ιουλίου 1969

a-few-rare-satellites-launched-by-humanity-enjoy-a-full-view-of-earth-from-thousands-or-even-a-million-miles-away.jpgΤaken by: Suomi National Polar-orbiting Partnership (Suomi NPP) spacecraft Date: April 9, 2015

Η NASA και η NOAA δημιούργησαν αυτή τη σύνθετη εικόνα χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον πυρηνικό σταθμό Suomi, δορυφόρο που περιστρέφεται γύρω από τη Γη 14 φορές την ημέρα. Μπορείτε να δείτε τον τροπικό κυκλώνα Joalane στον Ινδικό Ωκεανό (πάνω δεξιά).

Taken by: Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) Date: March 9, 2016

Σε τροχιά γύρω από ένα εκατομμύριο μίλια μακριά, ο δορυφόρος DSCOVR της NASA βλέπει πάντα αυτό το ηλιόλουστο μισό του πλανήτη μας. Αυτό επέτρεψε να πάρει 13 εικόνες της σκιάς του φεγγαριού, καθώς έτρεξε σε όλη τη Γη κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ηλίου το 2016. Μαζί αποτελούν μια από τις πιο πλήρεις απόψεις του γεγονότος.

 

but-its-when-we-venture-deeper-into-space-that-earth-comes-into-spellbinding-focus.jpgTaken by: Rosetta Date: November 12, 2009

Το ραντεβού με τον κομήτη 67P / Churyumov-Gerasimenko το 2007 - στο οποίο συνεθλήβει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Το διαστημικό σκάφος Rosetta χρειάστηκε μια ώθηση ταχύτητας με τη βοήθεια της βαρύτητας της Γης. Αυτή η φωτογραφία που πήρε από τη Γη δείχνει τον Νότιο Πόλο και την Ανταρκτική που φωτίζεται από τον ήλιο.

our-planet-appears-as-a-brilliant-blue-marble-wrapped-in-a-thin-nearly-invisible-veil-of-gas-1.jpgTaken by: Apollo 17's crew Date: December 7, 1972

Το πλήρωμα της τελευταίας πλήρους σεληνιακής αποστολής, Apollo 17, πήρε αυτή τη φωτογραφία "γαλάζια μάρμαρα" της Γης - μία από τις πιο αναπαραγόμενες εικόνες στην ιστορία (αν και κανείς δεν είναι σίγουρος ποιος αστροναύτης το πήρε) - από 28.000 μίλια μακριά στο ταξίδι τους στο φεγγάρι. Η Αφρική είναι ορατή στην πάνω αριστερή άκρη της εικόνας και η Ανταρκτική στο κάτω μέρος.

Taken by: DSCOVR Date: July 16, 2015

Περίπου δύο φορές το χρόνο, το φεγγάρι περνάει μεταξύ του DSCOVR και του πρωταρχικού του στόχου - και στη συνέχεια βλέπουμε σπάνια την μακρινή πλευρά του δορυφόρου μας. Αυτή η σειρά εικόνων λήφθηκε μεταξύ 3:50 μ.μ. και 8:45 μ.μ. EDT. (Η κιτρινωπή γραμμή στα δεξιά της σελήνης είναι ένα τεχνούργημα κάμερας.)

the-moon-a-cold-airless-ball-of-rock-50-times-smaller-than-earth--is-our-largest-and-closest-celestial-friend.jpgTaken by: William Anders of Apollo 8's crew Date: December 24, 1968

Η περίφημη εικόνα της NASA "Earthrise" λήφθηκε από τους αστροναύτες του Apollo 8, Frank Borman, Jim Lovell, και William Anders  όταν γύρισαν γύρω από το φεγγάρι. Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής με τη Γη, ο Lovell είπε: "Η τεράστια μοναξιά είναι εμπνευσμένη από δέος και σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ακριβώς τι έχετε πίσω στη Γη"

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο BusinessInsider

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Κυριακή
21
Ιανουαρίου
2018

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2018
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Η Επιστήμη σε εικόνες