Πιθανή η έναρξη εμβολιασμού κατά COVID-19 το 2020, σύμφωνα με γερμανικό ινστιτούτο

Ο Κλάους Σίτσουτεκ, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου για εμβόλια και βιοϊατρική της Γερμανίας "Πολ Έρλιχ", που είναι το ρυθμιστικό σώμα για τα εμβόλια, δήλωσε ότι ορισμένες ομάδες ανθρώπων ενδεχομένως να εμβολιαστούν στις αρχές του επόμενου χρόνου για τον κορωνοϊό ο οποίος έχει κοστίσει το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και έχει προκαλέσει τεράστια αναταραχή στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Reuters πάνω από έξι φαρμακευτικές εταιρείες διεθνώς διενεργούν προχωρημένες κλινικές δοκιμές, η κάθε μία με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, και αρκετές αναμένεται να ξέρουν αν τα υποψήφια εμβόλια τους κατά της COVID-19 δουλεύουν και είναι ασφαλή ως το τέλος του χρόνου.

Ο Σίτσουτεκ, δήλωσε στον όμιλο εφημερίδων Φούνκε ότι τα στοιχεία από τις δοκιμές της Φάσης Ι και της Φάσης ΙΙ δείχνουν ότι ορισμένα υποψήφια εμβόλια έχουν προκαλέσει ανοσολογική απόκριση εναντίον του κορωνοϊού.

«Αν τα στοιχεία από τις δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ δείξουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, τα πρώτα εμβόλια μπορεί να εγκριθούν στην αρχή του χρόνου, πιθανώς υπό όρους», ανέφερε.

«Στη βάση των διαβεβαιώσεων από τους κατασκευαστές, οι πρώτες δόσεις για τους πολίτες στη Γερμανία θα είναι διαθέσιμες εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα τεθούν από την Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών», είπε ο κ. Σίτσουτεκ, αναφερόμενος στην ομάδα η οποία προβαίνει σε συστάσεις για τη χρήση αδειοδοτημένων εμβολίων στη Γερμανία.

Αρκετές εταιρείες, περιλαμβανομένων της Moderna, AstraZeneca και Pfizer Inc, έχουν πει ότι αναμένουν να κατασκευάσουν πάνω από ένα δισεκατ. δόσεις εμβολίου του χρόνου.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επίσπευσης της διαδικασίας έγκρισης για το υποψήφιο εμβόλιο της που αναμένει να το διαθέσει στην αγορά στα μέσα του 2021.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που παραχώρησε έγκριση σε εμβόλιο κατά της COVID-19 μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τετάρτη
23
Σεπτεμβρίου
2020

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30