Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca ίσως τεθεί φέτος ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών

Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον COVID-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca θα μπορούσε να τεθεί ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος, εάν οι επιστήμονες είναι σε θέση να συλλέξουν αρκετά δεδομένα, δήλωσε ο διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης την Τρίτη.

«Είναι πιθανό εάν τα περιστατικά συγκεντρωθούν γρήγορα στις κλινικές δοκιμές, να θέσουμε αυτά τα δεδομένα ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών φέτος, και τότε θα περάσουν από μια διαδικασία για να τύχουν πλήρους αξιολόγησης», είπε ο Άντριου Πόλαρντ στο ραδιόφωνο του ΒBC.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης έδειξε κάποια πρώιμα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην πρώτη ανθρώπινη δοκιμή, παράγοντας ανοσολογική απόκριση, που το καθιέρωσε ως έναν από τους κορυφαίους υποψηφίους στην κούρσα παραγωγής ενός εμβολίου κατά της ασθένειας που έχει γονατίσει την παγκόσμια οικονομία.

Η δοκιμή αυτή αποτέλεσε πρωτοσέλιδο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν οι Financial Times ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να αδειοδοτήσει γρήγορα το εμβόλιο για χρήση στις  Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Μία επιλογή που διερευνάται είναι  η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να απονέμει "εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης" τον Οκτώβριο στο πιθανό εμβόλιο, ανέφεραν οι FT.

"Η διαδικασία της έγκρισης έκτακτης ανάγκης για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι καθιερωμένη, αλλά εξακολουθεί να περιλαμβάνει την προσεκτική εξαγωγή δεδομένων ... και αποδεικτικών στοιχείων ότι πραγματικά λειτουργεί", δήλωσε ο Πόλαρντ.

Πηγή: (ΚΥΠΕ-Reutres/ΘΝΕ/ΜΚ)

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τετάρτη
23
Σεπτεμβρίου
2020

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 1898
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30