//

Έρχεται το sCYence Fair 2019 από το Ινστιτούτο Κύπρου

Φεστιβάλ Επιστήμης “SCYENCE Fair 2019” στο Ινστιτούτο Κύπρου

Ένα πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης με τίτλο: “SCYENCE Fair 2019” διοργανώνει για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Κύπρου, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον μαθητών, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία, και να εμπνεύσει και να παροτρύνει τους νέους να διευρύνουν τις επιστημονικές τους αναζητήσεις και να οραματιστούν μια καριέρα στους τομείς της επιστήμης.

Το “SCYENCE Fair 2019” που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στη Λευκωσία, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς. Το Φεστιβάλ Επιστήμης περιλαμβάνει ποικίλες, καινοτόμες και συνάμα διασκεδαστικές εκδηλώσεις, όπως επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα, πειράματα και εργαστήρια, και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες του Ινστιτούτου Κύπρου και από το εξωτερικό. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο “SCYENCE Fair 2019”, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτόμες δραστηριότητες και δικές τους επιστημονικές έρευνες, ενώ η καλύτερη και πιο ευφάνταστη δραστηριότητα ή παρουσίαση θα βραβευθεί. 

Tο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα επιστημονικά εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου, να παρακολουθήσει πρωτότυπες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και ενημερωτικές διαλέξεις, ενώ θα μπορεί να απολαμβάνει φαγητό και μουσική από μαθητικά συγκροτήματα των σχολείων που θα συμμετέχουν.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Επιστήμης “SCYENCE Fair 2019” είναι ανοικτή σε όλες τις σχολικές ομάδες και αφορά μαθητές από 9 έως 18 χρόνων, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, ενώ μπορούν να συμμετάσχουν από το ίδιο σχολείο περισσότερες από μια επιστημονικές ομάδες. Το ΙΚυ θα μεριμνήσει επίσης για τη δωρεάν μεταφορά σχολικών ομάδων από άλλες πόλεις.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά ή να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με φαξ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22208702, Φαξ: 22208625

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Web:https://scyence.cyi.ac.cy/

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τετάρτη
6
Ιουλίου
2022
1885
O Γάλλος επιστήμονας Louis Pasteur και οι συνεργάτες του χορήγησαν την πρώτη από τις 14 ημερήσιες ενέσημες δόσεις νωτιαίου μυελού από κουνέλι που περιείχαν σταδιακά αδρανοποιημένο τον ιό της λύσσας στο 9χρονο Joseph Meister, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από ένα σκυλί μολυσμένο με λύσσα 2 ημέρες πριν. Η ανοσοποίηση ήταν επιτυχής. Αυτή ήταν η αρχή της σύγχρονης εποχής της ανοσοποίησης, η οποία είχε εισηγηθεί ο Edward Jenner σχεδόν 100 χρόνια νωρίτερα. Η διαδικασία εμβολιασμού κατά της λύσσας του Pasteur υιοθετήθηκε γρήγορα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το αγόρι μεγάλωσε και έγινε υπεύθυνος του Ινστιτούτου Pasteur έως την ηλικία των 64 ετών.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2031
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31