Τέλος στις λέξεις «αφέντης», «σκλάβος» και «μαύρη λίστα» από τον κώδικά του Twitter

Στον απόηχο του θανάτου του 45χρονου Αφοραμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, το twitter αποφάσισε να αφαιρέσει τις λέξεις «αφέντης», «σκλάβος» και «μαύρη λίστα» από τον κώδικά του.

Δύο μηχανικοί της εταιρείας επιφορτίστηκαν να δημιουργήσουν μια πιο περιεκτική γλώσσα προγραμματισμού.

«Οι λέξεις έχουν σημασία. Έχουμε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε μια γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς στον κώδικα, τη διαμόρφωση, και την τεκμηρίωση», έγραψε ο επικεφαλής της ομάδας προγραμματιστών της εταιρείας σε ανάρτησή του την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το CNNi.

Οι λέξεις «αφέντης» και «σκλάβος» αναφέρονται σε μια διαδικασία στον κώδικα που ελέγχει μια άλλη, ενώ η λέξη «μαύρη λίστα» περιγράφει μια λίστα στοιχείων που αποκλείονται αυτόματα, όπως απαγορευμένες διευθύνσεις IP.

Η λέξη «αφέντης» θα αντικατασταθεί από τη λέξη «ηγέτης» ή «πρωταρχικός», ο «σκλάβος» από τη λέξη «οπαδός» ή «αντίγραφο», ενώ η «μαύρη λίστα» θα γίνει «αρνητική λίστα».

Οι συζητήσεις σχετικά με τις γλώσσες προγραμματισμού έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες από το κίνημα «Black Lives Matter», το οποίο αναγκάζει τις εταιρείες να λαμβάνουν υπόψη τους τις διακρίσεις και τη μεταχείριση των μαύρων υπαλλήλων μετά το θάνατο του Φλόιντ.

Στον κατάλογο των λέξεων που θα αρχίσουν να αντικαθίστανται περιλαμβάνονται επίσης και άλλες λέξεις.

Παρόμοια βήματα κάνει και η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής JPMorgan Chase (JPM), που πρόκειται να αφαιρέσει επίσης τις παραπάνω λέξεις από το εσωτερικό υλικό και τον κώδικά της.

cnn.gr

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Κυριακή
9
Αυγούστου
2020
1776
Σαν σήμερα το 1776 γεννιέται ο Amedeo Avogadro. Το όνομα του Avogadro είναι οικείο σε πολλούς από εμάς ήδη από τα μαθητικά μας χρόνια, αφού από τα πρώτα κι όλας μαθήματα Χημείας χρησιμοποιήσαμε τον αριθμό που φέρει το όνομα του. Ο αριθμός Avogadro είναι ο σταθερός αριθμός των μορίων που περιέχονται στο γραμμομόριο μιας χημικής ένωσης.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάρτιος 1923
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31