//

Το Erasmus+ γίνεται πράσινο

Οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον φαίνονται και στα ακραία φαινόμενα, όπως η ξηρασία και οι πλημμύρες, τα οποία παρατηρούνται όλο και πιο συχνά, κάνοντας την κλιματική αλλαγή ίσως την πιο σημαντική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα.

Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα της κλιματικής αλλαγής, θα πρέπει οι πολίτες της Ευρώπης να έρθουν κοντά, να καταθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους και να εργαστούν από κοινού για τον κοινό τους σκοπό.

Για τον λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η οποία είναι η νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη και αφορά τις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε η ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Αυτό απαιτεί δραστικές αλλαγές στη συμπεριφορά τόσο της βιομηχανίας, όσο και των καταναλωτών. 

Έτσι, το Erasmus+, ως Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, θα αποτελέσει βασικό μέσο για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, έχοντας θέσει το Περιβάλλον ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες για τη νέα Προγραμματική περίοδο 2021-2027. Μέσω αυτής, το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και πέραν αυτής.

O κάθε ένας από εμάς μπορεί να γίνει ένας ευσυνείδητος πολίτης και το πρόγραμμα στηρίζει τη χρήση καινοτόμων πρακτικών ώστε οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα να αποτελέσουν πραγματικούς παράγοντες αλλαγής.   Επισκέψου το https://www.erasmusplus.cy/  , μάθε όλα όσα θες να ξέρεις για το Erasmus+ και δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τετάρτη
28
Ιουλίου
2021
1915
Σαν σήμερα, το 1915 γεννήθηκε ο Charles Hard Townes, Αμερικανός φυσικός ο οποίος βραβεύτηκε το 1964 το με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Βραβεύτηκε μαζί με τους Σοβιετικούς Νικολάι Μπασόφ και Αλεξάντερ Πρόχοροφ για τη θεμελιώδη εργασία τους στον τομέα της κβαντικής ηλεκτρονικής, η οποία οδήγησε στην κατασκευή ταλαντωτών και ενισχυτών βασισμένων στην αρχή Μέιζερ-λέιζερ. Ο Townes είναι επίσης ο άνθρωπος που ανακάλυψε ότι στο κέντρο του γαλαξία μας υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα. Ο Townes ήταν θρησκευόμενος και πίστευε ότι η επιστήμη και η θρησκεία μπορούν να συγκλίνουν και έτσι να παρέχουν καλύτερη κατανόηση της φύσης και του σκοπού του σύμπαντος.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 1839
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31