//

Η Κύπρος με δυναμική παρουσία στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής

Η επιστημονική ομάδα της NIPD Genetics παρουσίασε διεθνώς τις καινοτόμες γενετικές υπηρεσίες από τον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο (NIPT) έως και την Υγρή Βιοψία

 

Στο κορυφαίο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής (European Society of Human Genetics – ESHG)  στην Ευρώπη, εκπροσώπησε την Κύπρο η καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics. Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2022 στη Βιέννη, συζητήθηκαν όλες οι τάσεις και οι εξελίξεις στον τομέα της Ανθρώπινης Γενετικής.

Η ουσιώδης συμμετοχή της NIPD Genetics στο εν λόγω συνέδριο αποτελεί ύψιστη τιμή για τη χώρα μας, καθώς ένας οργανισμός με έδρα την Κύπρο, βρέθηκε ανάμεσα στους μεγαλύτερους κολοσσούς στον τομέα της γενετικής παγκοσμίως. Η ηγετική επιστημονική ομάδα της NIPD Genetics παρουσίασε σε κατάμεστο Δορυφορικό Συνέδριο την καινοτόμο, ευέλικτη τεχνολογική της πλατφόρμα, που επιτρέπει διαγνώσεις απαράμιλλης ακρίβειας, από τον Μη Επεμβατικό Προγεννητικό Έλεγχο (NIPT) έως και τη μη επεμβατική Υγρή Βιοψία στην ογκολογία.

Η NIPD Genetics, η οποία από τις αρχές του 2022 ενσωματώθηκε επίσημα στον διεθνή κολοσσό παροχής πρωτοπόρων ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών, Medicover, εκπροσωπήθηκε από τα κορυφαία επιστημονικά στελέχη της, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, ο Δρ Γιώργος Κουμπαρής, Επιστημονικός Διευθυντής της Εταιρείας, ο Δρ Μάριος Ιωαννίδης, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης και η Δρ Αλεξία Ηλιάδη, Eπικεφαλής Ανάπτυξης Ογκολογικών Προϊόντων της NIPD Genetics.

Σημαντική διάκριση αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της NIPD Genetics επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές ερευνών ανά το παγκόσμιο για βράβευση. Τα θέματα των ερευνών αφορούσαν την ανάπτυξη και επικύρωση ενός νέου νεογνικού και καρδιαγγειακού ελέγχου, την ανάπτυξη μιας παν-καρκινικής ανάλυσης ολόκληρου του γονιδιωματικού προφίλ για συμπαγείς όγκους με την ενσωμάτωση βιοδεικτών ανοσοθεραπείας MSI και TMB. Επίσης, παρουσιάστηκε έρευνα με θέμα την αξιολόγηση της χωροχρονικής ενδοογκικής ετερογένειας που καταγράφεται από το προφίλ του όγκου και του πλάσματος σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και ηπατική μετάσταση.

Η πρωτοπόρος κυπριακή εταιρεία βιοτεχνολογίας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό συνέδριο με δικό της εκθεσιακό περίπτερο στο οποίο οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δυναμική της ομάδα και να ενημερωθούν για τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της. Η επιτυχημένη παρουσία της NIPD Genetics ενδυναμώνει τη διεθνή εδραίωση της Κύπρου ως παροχέα πρωτοβάθμιων ιατρικών υπηρεσιών και τεχνολογιών αιχμής.

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Σάββατο
2
Ιουλίου
2022
1963
Πέθανε σε ηλικία 71 ετών γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1891 ο Seth Barnes Nicholson ήταν ένας Αμερικανός αστρονόμος γνωστός για την ανακάλυψη τεσσάρων δορυφόρων του Δία. Ως πτυχιούχος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας καθώς φωτογράφιζε το 8ο φεγγάρι του Δία με τον πρόσφατα ανακαλυφθέντα ανακλαστήρα Crossley 36 ιντσών, ανακάλυψε ένα 9ο 1914. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Observatory του Mt.Wilson ο Nicholson ανακάλυψε δύο ακόμη Jovian δορυφόρους 1938 και 12 1951 καθώς και έναν αστεροειδή Trojan και υπολογιζόμενες τροχιές πολλών κομητών και του Πλούτωνα.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Αύγουστος 1881
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31