//

Το 1ο Virtual Reality wearable headset ετοιμάζει η Apple

Θα βγεί το 2022...

 

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο wearable headset της μέσα στο 2022, δεν υπάρχει όμως ακόμα κάποια επίσημη πληροφόρηση ως προς το τι να περιμένουμε από αυτό. Ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman όμως, ο οποίος έχει μεταφέρει πολλές φορές ακριβείς πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, αποκαλύπτει πως η εταιρία θα επικεντρωθεί στο gaming για το πρώτο headset μικτής πραγματικότητας, με δευτερεύοντες στόχους την κατανάλωση media και την επικοινωνία.

Το gaming θα είναι το ισχυρό χαρτί της συσκευής, δεδομένου ότι θα διαθέτει πολλαπλούς επεξεργαστές, ψύξη, πολύ υψηλής ανάλυσης οθόνες και το δικό της App Store. Θα δείτε πως η Apple θα πλασάρει τη συσκευή ως το όνειρο των game developers. Έπειτα έρχεται η κατανάλωση media.

Apple AR headset concept 4

Αναμένω η Apple να συνεργαστεί με media συνεταίρους για να παράγει περιεχόμενο το οποίο θα προσφέρεται ως VR στη συσκευή. Τρίτες έρχονται οι επικοινωνίες. Θα δείτε Animojis και μία VR εμπειρία FaceTime η οποία θα γίνει η νέα εποχή του Zoom.

Το τελευταίο διάστημα εντείνεται και η φημολογία πως η Apple θέλει να δημιουργήσει το δικό της metaverse μέσα από αυτήν την τεχνολογία, για να ανταγωνιστεί την Meta και συσκευές όπως της Oculus.

Κοιτώντας ακόμα μακρύτερα στο μέλλον, αναλυτές έχουν προβλέψει πως η Apple θα αντικαταστήσει τελικά το iPhone με κάποιου είδους wearable headset μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Πηγή: Unboxholics.com

 

 

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Τετάρτη
17
Αυγούστου
2022
2017
Η μέρα που σήμανε συναγερμός σε 70 τηλεσκόπια σε Γη και διάστημα, η μέρα που ανιχνεύτηκε το πρώτο βαρυτικό κύμα από τη σύγκρουση διπλού συστήματος αστέρων νετρονίων (τα πιο πυκνά αντικείμενα στο σύμπαν, πιο πυκνά και από διαμάντι). Τα βαρυτικά κύματα είναι καμπυλώσεις του χωροχρόνου (το πάντρεμα του τρισδιάστατου χώρου στον οποίο ζούμε με το χρόνο), που δημιουργούνται όταν ένα αντικείμενο με μάζα επιταχύνεται ή περιστρέφεται.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεβρουάριος 1940
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29