//

Παρουσιάστηκε ο «Ναυτίλος» του 21ου αιώνα

Την ώρα που ο τομέας του διαστημικού τουρισμού αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό μεγάλη δυναμική έχει αρχίσει να αποκτά και ο τομέας του υποβρύχιου τουρισμού. Τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν κάνει την εμφάνιση τους διαφόρων ειδών εντυπωσιακά σε σχεδιασμό και τεχνολογία υποβρύχια τα οποία υπόσχονται μοναδική εμπειρία σε όσους θέλουν να απολαύσουν με άνεση κα ασφάλεια μια βόλτα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η τελευταία σχετική πρόταση έρχεται από την ολλανδική εταιρεία U-Boat Worx που ειδικεύεται στην κατασκευή υποβρύχιων οχημάτων. Η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια του Under Water Entertainment Platform (UWEP) ενός υποβρύχιου σκάφους που θυμίζει μια μοντέρνα εκδοχή του Ναυτίλου, του υποβρύχιου που οραματίστηκε ο Ιούλιος Βερν πριν από 150 χρόνια στο βιβλίο του «20 χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα».  

Το UWEP υπόσχεται ασφαλείς εξερευνήσεις στον υποθαλάσσιο κόσμο σε 120 επιβάτες οι οποίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα μέσα από τα 14 μεγάλα παράθυρα του σκάφους μέσα σε ένα πολυτελές και γεμάτο ανέσεις περιβάλλον. Το σκάφος λειτουργεί με μπαταρίες και έχει αυτονομία 24 ωρών κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει στους επιβάτες του πολύωρες βόλτες σε βάθη 200 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το σκάφος διαθέτει δυνατούς προβολείς που φωτίζουν το σκοτεινό περιβάλλον στο οποίο κινείται για να μπορούν οι επιβάτες να δουν τι βρίσκεται εκεί.

Το υποβρύχιο διαθέτει εστιατόριο 64 θέσεων με ποιότητα μενού που μπορεί να διεκδικήσει αστέρι Μισελέν σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Στη διάθεση των επιβατών υπάρχει επίσης γυμναστήριο, καζίνο αλλά και αίθουσα γαμήλιων τελετών για όποιους επιζητούν ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος για να παντρευτούν. Το UWEP διαθέτει επίσης ένα κατάστρωμα για να κάθονται εκεί οι επιβάτες όταν το σκάφος αναδύεται για να απολαμβάνουν τον ήλιο και την θέα σαν βρίσκονται πάνω σε ένα γιοτ.

Η τιμή για να ταξιδέψει κάποιος με το UWEP δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Πηγή; naftemporiki.gr

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Δευτέρα
4
Ιουλίου
2022
1874
Άνοιξε η πρώτη γέφυρα χάλυβα - αψίδας στις ΗΠΑ. Η γέφυρα του ποταμού Μισισιπή, γνωστή ως Γέφυρα του Eads, μετά τον James Buchanan Eads, ο αμερικανικός μηχανικός που το σχεδίασε, είναι μια χαλύβδινη γέφυρα τριπλού τόξου πάνω από τον ποταμό στο St. Louis, Missouri. Ήταν η πρώτη μεγάλη γέφυρα που χρησιμοποίησε το χάλυβα και την κονσόλα κατασκευή Η εργασία άρχισε περίπου δύο χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, το 1867. Κάθε περίπου 500-πόδια άνοιξε πάνω σε φράγματα χτισμένα πάνω στο βράχο περίπου 100 πόδια κάτω από τον πυθμένα του ποταμού χρησιμοποιώντας πνευματικά caissons. , Το ανώτερο επίπεδο της οδού έφερε οδικά αυτοκίνητα, με χαμηλότερο επίπεδο για δύο γραμμές σιδηροδρομικής κίνησης. Η χρήση του για αμαξοστοιχίες έπαψε το 1974.) Στα τέλη του 20ου αιώνα έκλεισε για αποκατάσταση και άνοιξε ξανά το 2003.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Αύγουστος 2042
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31