//

Έξυπνα φρένα για αποφυγή τροχαίων με πεζούς από την Ford (Βίντεο)

Η Ford αναπτύσσει ένα σύστημα αποφυγής πιθανού ατυχήματος του αυτοκινήτου με κάποιο πεζό. Οι εμπνευστές της τεχνολογίας την ονομάζουν «γεωφράκτη». Στη βάση δεδομένων του συστήματος τοποθετούνται σημεία στις οποίες βρίσκονται χώροι που υπάρχει αυξημένη παρουσία πεζών όπως σχολεία, νοσοκομεία, σουπερμάρκετ, εμπορικά κέντρα, γήπεδα κ.α. Το σύστημα δημιουργεί μια εικονική περίμετρο γύρω από αυτά τα σημεία και έτσι όταν το όχημα πλησιάζει σε αυτά τα σημεία η ταχύτητα του μειώνεται αυτόματα ώστε να περιοριστεί σημαντικά ή και αν είναι εφικτό να μηδενιστεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος με κάποιο πεζό.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει αυτό το σύστημα για εγκατάσταση σε μοντέλα που διαθέτουν τεχνολογία σύνδεσης με το Διαδίκτυο. Το σύστημα αυτό από τη μια πλευρά περιορίζει την ανάγκη για τοποθέτηση πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας γύρω από σημεία υψηλού κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων και από την άλλη πλευρά θα βοηθήσει τους οδηγούς να μην ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας σε τέτοια σημεία εν αγνοία τους με κίνδυνο να δεχτούν κάποιο πρόστιμο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζει το σύστημα αυτό στην Κολονία στη Γερμανία στο ηλεκτρικό της φορτηγό E-Transit.

 

Εκτός από χώρους μεγάλης παρουσίας πεζών το σύστημα μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως το που γίνονται οδικά έργα ή άλλες δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη προσοχή και να δημιουργεί και εκεί εικονικές περιμέτρους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Δευτέρα
4
Ιουλίου
2022
1874
Άνοιξε η πρώτη γέφυρα χάλυβα - αψίδας στις ΗΠΑ. Η γέφυρα του ποταμού Μισισιπή, γνωστή ως Γέφυρα του Eads, μετά τον James Buchanan Eads, ο αμερικανικός μηχανικός που το σχεδίασε, είναι μια χαλύβδινη γέφυρα τριπλού τόξου πάνω από τον ποταμό στο St. Louis, Missouri. Ήταν η πρώτη μεγάλη γέφυρα που χρησιμοποίησε το χάλυβα και την κονσόλα κατασκευή Η εργασία άρχισε περίπου δύο χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, το 1867. Κάθε περίπου 500-πόδια άνοιξε πάνω σε φράγματα χτισμένα πάνω στο βράχο περίπου 100 πόδια κάτω από τον πυθμένα του ποταμού χρησιμοποιώντας πνευματικά caissons. , Το ανώτερο επίπεδο της οδού έφερε οδικά αυτοκίνητα, με χαμηλότερο επίπεδο για δύο γραμμές σιδηροδρομικής κίνησης. Η χρήση του για αμαξοστοιχίες έπαψε το 1974.) Στα τέλη του 20ου αιώνα έκλεισε για αποκατάσταση και άνοιξε ξανά το 2003.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2043
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31