//

Μετά τις ηλεκτρικές σκούπες, ρομπότ για δουλειές του σπιτιού

Ρομπότ που βοηθούν στις οικιακές εργασίες είναι το φιλόδοξο νέο σχέδιο της βρετανικής Dyson, περισσότερο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες της, τους ανεμιστήρες χωρίς φτερωτή και τους υπερηχητικούς στεγνωτήρες χεριών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία κέντρου ρομποτικής στα εργαστήριά της Ουίλτσαϊρ, στο οποίο θα απασχολεί 250 ειδικούς της ρομποτικής.

Η Dyson, η οποία ιδρύθηκε στη Βρετανία αλλά έχει μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία της στη Σιγκαπούρη, ανέφερε ότι οι μισοί από τους 2.000 εργαζομένους που προσλήφθηκαν φέτος είναι μηχανικοί, επιστήμονες ή προγραμματιστές. Η εταιρεία προσλαμβάνει επίσης ειδικούς στη μηχανική όραση, τη μηχανική μάθηση και τους αισθητήρες.

Η Dyson έδωσε μια πρώτη εικόνα για τα σχέδιά της σε βίντεο που προβλήθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού στη Φιλαδέλφεια.

 

Δείχνει ρομποτικούς βραχίονες να πιάνουν πιάτα, να μετακινούν ένα μπουκάλι απορρυπαντικού και να σηκώνουν ένα λούτρινο παιχνίδι από το πάτωμα.

Μένει να φανεί αν η επέκταση στα οικιακά ρομπότ θα δώσει νέες προοπτικές στην εταιρεία ή θα καταλήξει σε αποτυχία, όπως συνέβη το 2019 με την ακύρωση των σχεδίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πρόσφατα η Dyson λάνσαρε ακουστικά με ενσωματωμένο καθαριστή αέρα (Dyson)

Πιο πρόσφατα παρουσίασε ακουστικά με ενσωματωμένη μάσκα καθαρισμού αέρα, η οποία πήρε μέτριες κριτικές και χαρακτηρίστηκε υπερβολικά αλλόκοτη από χρήστες του Διαδικτύου.

Πηγή; in.gr

Σαν σήμερα στην επιστήμη


Δευτέρα
4
Ιουλίου
2022
1874
Άνοιξε η πρώτη γέφυρα χάλυβα - αψίδας στις ΗΠΑ. Η γέφυρα του ποταμού Μισισιπή, γνωστή ως Γέφυρα του Eads, μετά τον James Buchanan Eads, ο αμερικανικός μηχανικός που το σχεδίασε, είναι μια χαλύβδινη γέφυρα τριπλού τόξου πάνω από τον ποταμό στο St. Louis, Missouri. Ήταν η πρώτη μεγάλη γέφυρα που χρησιμοποίησε το χάλυβα και την κονσόλα κατασκευή Η εργασία άρχισε περίπου δύο χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, το 1867. Κάθε περίπου 500-πόδια άνοιξε πάνω σε φράγματα χτισμένα πάνω στο βράχο περίπου 100 πόδια κάτω από τον πυθμένα του ποταμού χρησιμοποιώντας πνευματικά caissons. , Το ανώτερο επίπεδο της οδού έφερε οδικά αυτοκίνητα, με χαμηλότερο επίπεδο για δύο γραμμές σιδηροδρομικής κίνησης. Η χρήση του για αμαξοστοιχίες έπαψε το 1974.) Στα τέλη του 20ου αιώνα έκλεισε για αποκατάσταση και άνοιξε ξανά το 2003.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 1830
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30