Home Τα νέα της Επιστήμης Θα εκτοξεύουμε λέιζερ από τα μάτια μας

Θα εκτοξεύουμε λέιζερ από τα μάτια μας

Εκπομπές ακτινοβολίας με κωδικοποιημένα δεδομένα θα βγαίνουν από τους ανθρώπινους οφθαλμούς

Ερευνητική ομάδα από το σκοτσέζικο University of St Andrews ανέπτυξε μια εύκαμπτη και λεπτή μεμβράνη οργανικού λέιζερ που μπορεί να «πυροβολεί» δέσμες φωτονίων όταν ενσωματωθεί σε φακούς επαφής!

Η φωτοευαίσθητη επιφάνεια μεταδίδει έναν στενό παλμό φωτός που μεταφέρει δεδομένα του δυαδικού συστήματος, ενσωματώνοντας οργανικά πολυμερή σε ημιαγωγούς. Αυτό είναι που κάνει το λέιζερ «οργανικό» και αυτό επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων.

Όπως περιγράφεται στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Nature Communications», οι φυσικοί της ομάδας ανέπτυξαν μια καινοτόμα διαδικασία δημιουργίας οργανικού λέιζερ. Η οποία αποδείχτηκε πειραματικά πως δουλεύει και μάλιστα ικανοποιητικότατα, ανοίγοντας την όρεξη στον κλάδο των επικοινωνιών.

shutterstock178659692

Μέσα σε όλα, ο πρωτοποριακός φακός είναι ασφαλής για το μάτι, καθώς οι ενεργειακές του ανάγκες παραείναι χαμηλές για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον οφθαλμό. «Είμαι πρόθυμος να τον δοκιμάσω», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας Malte Gather στο «New Scientist».

Οι πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας είναι πρακτικά ανεξάντλητες, καθώς οι ερευνητές προσάρμοσαν το λέιζερ ακόμα και στο νύχι του δακτύλου, κι έτσι οι προσωπικές πληροφορίες που αναγράφονται στην ταυτότητα κάποιου μπορούν τώρα να είναι στο χέρι του. Ανά πάσα στιγμή!

Πηγή: Newsbeast.gr