Home Τεχνολογία Μαθητές σχολείων δημιούργησαν διαστημική μεζονέτα έτοιμη προς εκτόξευση (βίντεο)

Μαθητές σχολείων δημιούργησαν διαστημική μεζονέτα έτοιμη προς εκτόξευση (βίντεο)

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη έχει ξεκινήσει ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η οργάνωση επανδρωμένων αποστολών στον Άρη τόσο από τη NASA όσο και από την διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, την Space X. Μάλιστα ο Μασκ έχει δηλώσει ότι η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ η NASA την προγραμματίζει σε περίπου 20 έτη.

Υπάρχει βέβαια και ο αστάθμητος παράγοντας που ονομάζεται Κίνα η οποία τα τελευταία χρόνια υλοποιεί με απόλυτα μυστικό τρόπο και σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο πολυσύνθετα διαστημικά πρότζεκτ όπως τον διαστημικό της σταθμό τον οποίο εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία με πλήρωμα μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση που έκανε ότι προτίθεται να δημιουργήσει δικό της διαστημικό σταθμό.

Τα τελευταία χρόνια πολλές ερευνητικές ομάδες, εταιρείες αλλά και ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει τις δικές τους ιδέες για τη δημιουργία καταλυμάτων στα οποία θα ζουν και θα εργάζονται αρχικά οι αστροναύτες και αργότερα οι κάτοικοι της Σελήνης και του Άρη.

Μαθητές ηλικίας 6-18 ετών από την Ελβετία υπό την επίβλεψη της αρχιτεκτονικής εταιρείας SAGA Space Architects από τη Δανία δημιούργησαν ένα κατάλυμα για τη Σελήνη και τον Άρη. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό οίκημα που με ύψος επτά μέτρων αποτελεί το υψηλότερο τέτοιου είδους κατάλυμα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

INSTITUT AUF DEM ROSENBERG
 

Αυτή η διαστημική μεζονέτα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει στον πύραυλο Starship της Space X για να την μεταφέρει στη Σελήνη ή τον Άρη. Το οίκημα που ονομάζεται Rosenberg Space Habitat αποτελείται από πολυμερή υλικά και είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το εξωτερικό κέλυφος του οικήματος προστατεύει τους κατοίκους του οικήματος από την βλαβερή ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία που χτυπά την επιφάνεια τόσο της Σελήνης όσο και του Άρη ενώ επίσης το οίκημα συναρμολογείται με τέτοιο τρόπο ώστε αν χρειαστεί να αποσυναρμολογηθεί και τα υλικά του να επαναχρησιμοποιηθούν για κάποια άλλη χρήση.

 

Πηγή: naftemporiki.gr