Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που πύραυλος πετάει στο διάστημα μετά την επιτυχημένη εκτόξευση της SpaceX

  Tην απίστευτη στιγμή που ένας πύραυλος πετάει στο διάστημα μετά την επιτυχημένη εκτόξευση της SpaceX του Ελον Μάσκ, κατέγραψε κάμερα.

  Τα πλάνα από τον θεατή στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας δείχνουν ένα έντονο φως να ανεβαίνει στον ουρανό μετά την εκτόξευση του σκάφους Falcon 9 που μεταφέρει 22 δορυφόρους Starlink σε χαμηλή γήινη τροχιά.

  Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δημοσίευσε ένα παρόμοιο βίντεο στο X, με τον πύραυλο να ανεβαίνει ψηλά στον νυχτερινό ουρανό και τη λεζάντα να γράφει: «Αυτό ήταν πολύ ωραίο».

  Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στη βάση Vandenberg Space Force Base στην Καλιφόρνια, ενώ η αποστολή μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου στις σελίδες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  O πύραυλος του Μασκ ταξιδεύει στον ουρανό

   

  Η SpaceX επιβεβαίωσε την επιτυχή ανάπτυξη των 22 δορυφόρων, που πιστεύει ότι θα τη βοηθήσει να παρέχει συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Η τελευταία εκτόξευση της εταιρείας έχει ενθουσιάσει μεγάλο αριθμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με έναν να γράφει: «Η SpaceX συνεχίζει να γράφει ιστορία ενώ όλοι κοιμόμαστε!», ενώ ένας άλλος είπε: «Πάντα μια ευχαρίστηση να παρακολουθείς».

   


  Η SpaceX ιδρύθηκε το 2002 από τον Μασκ με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς στο διάστημα και τον αποικισμό του Άρη.

  Η εταιρεία διαθέτει σήμερα τους πυραύλους Falcon 9 και Falcon Heavy μαζί με τα διαστημόπλοια Dragon και Starship.

  Το Starlink είναι το δαπανηρό σύστημα δορυφορικού διαδικτύου του Μασκ, το οποίο υπερηφανεύεται ότι προσφέρει μια εμπειρία που απαιτεί ελάχιστη υποστήριξη και τα περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης ενός πιάτου, διαχειρίζεται μέσω της εφαρμογής του.

  H στιγμή της πετυχημένης εκτόξευσης της SpaceX


  Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες αγροτικών κατοικιών που έχουν μεταβεί στο σύστημα έχουν καταγγείλει την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας.

  Το Starlink έχει χαιρετιστεί για την παροχή διαδικτύου στην εμπόλεμη Ουκρανία, αλλά οι αστρονόμοι φοβούνται ότι οι συσκευές μπορεί σύντομα να εμποδίσουν τη θέα του σύμπαντος – με περίπου 9.000 αστέρια ορατά από τον πλανήτη μας.
  Νέα έρευνα έδειξε ότι ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας – όπως αυτά που παράγονται από τις μηχανές του Mασκ – διαρρέουν στον ουρανό, γεγονός που δυσκολεύει τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις, μεταδίδει η Daily Mail.