Τυραννόσαυρος: Σπάνιος σκελετός βγαίνει σε δημοπρασία για πρώτη φορά στην Ευρώπη

    Eκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση του είδους του στη Βόρειο Αμερική, ένας τυραννόσαυρος κατακτά για πρώτη φορά την Ευρώπη.

    Ο σκελετός ενός γιγάντιου Tyrannosaurus rex παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο κοινό της Ζυρίχης ενόψει της δημοπρασίας του.

    Ο πελώριος δεινόσαυρος, με την ονομασία TRX-293 Trinity, αναμένεται να πουληθεί για 5,34 έως 8,7 εκατομμύρια δολάρια όταν βγει στο σφυρί στις 18 Απριλίου, αναφέρει το Reuters.

    Ο σκελετός, με ύψος 3.9 μέτρα και μήκος 11,6 μέτρα, είναι μόλις ο τρίτος T-rex που βγαίνει σε δημοπρασία και ο πρώτος στην Ευρώπη.

    «Το όνομα του σκελετού είναι Trinity (Τριάδα) επειδή αποτελείται από τα οστά τριών ατόμων που βρέθηκαν στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Κίριλ Κόλερ, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Koller που ανέλαβε την πώληση.

    Ο αριθμός του ονόματος αναφέρεται στα 293 οστά του εκθέματος.

    Μόνο μερικές δεκάδες Tyrannosaurus rex έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα, όλοι στη δυτική Βόρεια Αμερική, η οποία ήταν νησί όταν κυριαρχούσε το είδος πριν από 68 έως 66 εκατομμύρια χρόνια.

    «Δεν πρόκειται για εκμαγείο ή αντίγραφο, είναι αληθινό» επισήμανε ο Χανς Γιάκομπ-Σίμπερ, παλαιοντολόγος του Μουσείο Δεινοσαύρων στην ελβετική πόλη του Άαταλ.

    Σχεδόν όλα τα άλλα απολιθώματα Τ.rex εκτίθενται σε μουσεία, κάτι που σημαίνει ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο όταν ένας σκελετός προσφέρεται για πώληση.

    Δύο άλλοι Tyrannosaurus rex, η «Σου» και ο «Σταν» πουλήθηκαν για 8,4 και 31,8 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα όταν πουλήθηκαν το 1997 και το 2020.

    Πηγή: tanea.gr