Ο επικεφαλής της νέας υπηρεσίας που μελετά τα UFO στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σίγουρα δεν πάσχει από έλλειψη φαντασίας.
Ο Σον Κιλπάτρικ, διευθυντής της υπηρεσίας AARO που ιδρύθηκε τον περυσινό Ιούλιο για να διερευνά ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα, συνυπογράφει μελέτη σύμφωνα με την οποία κάποιο εξωγήινο σκάφος δεν αποκλείεται να κρύβεται στο Ηλιακό Σύστημα και να στέλνει drone μέχρι τη Γη.
Το κείμενο συνυπογράφει επίσης ο Άβι Λεμπ, αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2017, όταν υποστήριξε ότι το διαστρικό αντικείμενο Οουμούαμούα που πέρασε εκείνη τη χρονιά από το Ηλιακό Σύστημα ήταν στην πραγματικότητα εξωγήινο διαστημόπλοιο.
Η αξιοπιστία του Λεμπ δέχτηκε πλήγμα από επόμενες μελέτες που συμπέραιναν ότι ο Οουμούαμούα ήταν ένας απλός κομήτης ή μεγάλο κομμάτι παγωμένου αζώτου.
Η νέα μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο του Πενταγώνου, «εξετάζει την πιθανότητα ότι ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο μπορεί δυνητικά να είναι μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλές μικρές διερευνητικές συσκευές στη διάρκεια του κοντινού περάσματος από τη Γη, μια ιδέα επιχείρησης που δεν απέχει πολύ από τις αποστολές της NASA» δήλωσε ο Λεμπ στο Livescience.com.
«Απλά αναφερόμαστε σε θεωρητικές πιθανότητες» παραδέχτηκε ο αμφιλεγόμενος αστρονόμος μιλώντας στη Daily Mail.
Παρά τη διευκρίνιση, η μελέτη δεν γλίτωσε τα πυρά του φυσικού δρ Τράβις Τέιλος, ο οποίος μέχρι το 2019 ήταν επικεφαλής της προηγούμενης αμερικανικής υπηρεσίας για τα UFO μέχρι την αντικατάστασή της από το γραφείο.
Η μελέτη «είναι τόσο γελοία» σχολίασε ο Τέιλορ στην Daily Mail.
Παρά τις συνεχιζόμενες επικρίσεις, όμως, ο Λεμπ δεν το βάζει κάτω. Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα, επόμενος στόχος του είναι να ανασύρει από τον Ειρηνικό Ωκεανό έναν διαστρικό μετεωρίτη που έπεσε στη Γη στις 9 Μαρτίου 2017, έξι μήνες πριν από το κοντινό πέρασμα του Οουμούαμούα.
Πεπεισμένος ότι ο μετεωρίτης ήταν στην πραγματικότητα drone που απελευθερώθηκε από το «μητρικό σκάφος» του Οουμούαμούα, ο Λεμπ θέλει να διαπιστώσει αν το αντικείμενο που κατέληξε στο βυθό «έχει φυσική προέλευση σαν βράχος, ή αν είναι τεχνητό, για παράδειγμα από ατσάλι ή κάποιο κράμα».
Πηγή: in.gr