Home Φυσική - Διάστημα Η NASA εξηγεί πώς τα ταξίδια στο χρόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν

Η NASA εξηγεί πώς τα ταξίδια στο χρόνο μπορούν να πραγματοποιηθούν

Οι επιστήμονες έχουν κάνει πειράματα για να δείξουν ότι όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις, τόσο πιο αργά βιώνεις το χρόνο.

Από τα βίντεο του TikTok μέχρι τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας υπάρχουν όλων των ειδών οι ιστορίες για ταξίδια στο χρόνο, αλλά η NASA εξήγησε πώς η πρακτική αυτή είναι πραγματικά δυνατή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας λεγόμενος «ταξιδιώτης του χρόνου» ισχυρίστηκε ότι γνώριζε το αποτέλεσμα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται μόλις στη φάση των ομίλων.

 

Φυσικά, λοιπόν, αυτό προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι από εμάς προφανώς ζούμε μερικές εβδομάδες πίσω από αυτούς.

Ωστόσο, η NASA εξήγησε ότι στην πραγματικότητα «όλοι ταξιδεύουμε στο χρόνο».

Η διαστημική υπηρεσία περιέγραψε ότι «η επιστήμη» λέει ότι το είδος του ταξιδιού στο χρόνο που βλέπουμε σε «ταινίες ή βιβλία επιστημονικής φαντασίας» θα μπορούσε να είναι πραγματικό.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει πειράματα για να δείξουν ότι όσο πιο γρήγορα ταξιδεύεις, τόσο πιο αργά βιώνεις το χρόνο. Αυτό αποδείχθηκε από ένα πείραμα που εξέτασε δύο ρολόγια: το ένα έμεινε στη Γη και το άλλο πέταξε με αεροπλάνο.

Αφού το αεροπλάνο έκανε το γύρο του κόσμου, οι επιστήμονες συνέκριναν τα ρολόγια και διαπίστωσαν ότι αυτό που βρισκόταν στο αεροπλάνο που κινούνταν γρήγορα ήταν ελαφρώς πίσω από το ρολόι που βρισκόταν στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι ταξίδευε ελαφρώς πιο αργά στο χρόνο.

Η NASA κατέληξε στο συμπέρασμα: “Ναι, το ταξίδι στο χρόνο είναι πράγματι ένα πραγματικό πράγμα. Αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που πιθανώς έχετε δει στις ταινίες.