Home Φυσική - Διάστημα Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες προειδοποιούν το Κογκρέσο ότι δεν είμαστε μόνοι μας

Οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες προειδοποιούν το Κογκρέσο ότι δεν είμαστε μόνοι μας

Οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας μελετούν εκατοντάδες νέες αναφορές για  Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), συμπεριλαμβανομένων πολλών που φαίνεται να εκτελούν ελιγμούς που είναι εξαιρετικά προηγμένοι, ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας την Πέμπτη.

Συνολικά, 510 «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» που παρατηρήθηκαν σε προστατευμένο εναέριο χώρο ή κοντά σε εγκαταστάσεις περιορισμένης πρόσβασης έχουν αναφερθεί έως τον Αύγουστο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση προς το Κογκρέσο από τον διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις νέες αναφορές- οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας – παρουσιάζουν «μη αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά», σύμφωνα με το Politico.

Σύμφωνα με την έκθεση: 26 χαρακτηρίστηκαν ως drones, 163 ως μπαλόνια ή «οντότητες που μοιάζουν με μπαλόνια».

Αυτό εξακολουθεί να αφήνει 171 αναφορές, ωστόσο, ορισμένες από τις οποίες «φαίνεται ότι έχουν επιδείξει ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης ή ικανότητες απόδοσης», λέει η έκθεση.

Ορισμένες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές για αυτές τις άγνωστες οντότητες, αν και η έκθεση σημείωσε ότι κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν έχει ποτέ συγκρουσθεί με UFO και η παρατήρησή τους δεν έχει προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μέχρι στιγμής.

Η έκθεση 12 σελίδων, η οποία δεν αναφέρει πότε σημειώθηκαν τα φαινόμενα, είναι μια περίληψη μιας μυστικής έκδοσης που παραδόθηκε στο Κογκρέσο και απαιτούνταν από τον νόμο περί εξουσιοδότησης για την εθνική άμυνα του περασμένου έτους.

Πρόκειται για τις τελευταίες προσπάθειες του Κογκρέσου να πείσει τον στρατό και τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες να λάβουν πιο σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις και να συντονίσουν καλύτερα τις προσπάθειες για να τις μελετήσουν ως πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια τα ΑΤΙΑ.

Οι δύσπιστοι

Άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι δήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες ότι δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο ότι τα άγνωστα οχήματα είναι αλλόκοτης προέλευσης ή υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας μη ανθρώπινης οντότητας.

«Δεν είδαμε τίποτα που θα μας έκανε να πιστέψουμε ότι οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που είδαμε είναι εξωγήινης προέλευσης», είπε στους δημοσιογράφους ο Ρόναλντ Μούλτρι, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις πληροφορίες και την ασφάλεια. «Αν βρούμε κάτι τέτοιο, θα το εξετάσουμε, θα το αναλύσουμε και θα λάβουμε τις κατάλληλες ενέργειες».

Το πρόσφατα συσταθέν Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών (AARO) σε όλους τους τομείς του Πενταγώνου , το οποίο εξουσιοδοτήθηκε από το Κογκρέσο πέρυσι, χρησιμεύει ως το επίκεντρο για την έρευνα σε όλη την κυβέρνηση.

«Ως φυσικός, πρέπει να τηρήσω την επιστημονική μέθοδο και θα ακολουθήσω αυτά τα δεδομένα και την επιστήμη όπου κι αν πάει», δήλωσε ο Sean Kirkpatrick, διευθυντής του γραφείου.

Η τελευταία νομοθεσία, την οποία υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Δεκέμβριο , δεν διστάζει να αναζητήσει απαντήσεις σε μερικά από τα πιο προκλητικά και έντονα συζητημένα ερωτήματα που στροβιλίζονται γύρω από το θέμα των UFO για δεκαετίες. Αυτά περιλαμβάνουν εάν η κυβέρνηση έχει αποκρύψει UFO που συνετρίβησαν ή αν το προσωπικό υπέστη προβλήματα υγείας μετά από «συναντήσεις» με τα ΑΤΙΑ.

Το νέο νομοσχέδιο για την άμυνα απαιτεί επίσης από το AARO να παραδώσει, εντός 18 μηνών, ένα ιστορικό αρχείο για τις κυβερνητικές προσπάθειες UFO που χρονολογούνται από το 1945, συμπεριλαμβανομένου «οποιουδήποτε προγράμματος ή δραστηριότητας που προστατεύτηκε από περιορισμένη πρόσβαση που δεν έχει αναφερθεί ρητά και ξεκάθαρα στο Κογκρέσο».

Η επιτροπή της NASA έχει προγραμματιστεί να εκδώσει τη δική της έκθεση τον Ιούλιο.

Πηγή: in.gr