Το Curiosity rover της NASA βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη και καθώς οι μηχανικοί περίμεναν να περάσει μία περίοδος έντασης ενός φυσικού φαινομένου το οποίο επηρεάζει τις επικοινωνίες της Γης με το rover, το Curiosity στεκόταν ακίνητο, παρκαρισμένο αν θέλετε, στους πρόποδες του βουνού Sharp.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ακινησίας, οι Hazard-Avoidance Cameras (Hazcams), οι οποίες χρησιμοποιούνται κανονικά για να βοηθήσουν τους χειριστές στη NASA να αποφύγουν εδάφη που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το rover, συνέχισαν να καταγράφουν.
Χάρη στις Hazcams, το Curiosity κατέγραψε την πάροδο 12 ωρών μιας μέρας στον Άρη από στατική θέση. Από την αυγή ως το σούρουπο, το rover πρόσφερε θεαματικά πλάνα με τη σκιά του να μετακινείται καθώς ο Ήλιος άλλαζε θέση στον ουρανό. Το Curiosity αποθήκευσε τις εικόνες μέχρι που αποκαταστάθηκαν οι επικοινωνίες στις 25 Νοεμβρίου και μπόρεσε να τις μεταδώσει στη Γη.
Ο σκοπός της καταγραφής ήταν να εντοπίσει το rover τυχόν καιρικά φαινόμενα όσο καθόταν ακινητοποιημένο στην επιφάνεια του Άρη. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, αλλά οι εικόνες από μόνες τους είναι αρκετά εντυπωσιακές, καθώς μας δίνουν μία εικόνα για τη διάρκεια της μέρας σε έναν άλλο πλανήτη.
Μάλιστα το rover κατέγραψε τόσο με τις μπροστινές, όσο και με τις πισινές του Hazcams και οι μηχανικοί της NASA τις σύρραψαν σε ένα εντυπωσιακό timelapse.