Home Ιατρική-Βιολογία Επιστήμονας αποκαλύπτει: «Πιθανώς μέσα σε μερικά χρόνια οι άνθρωποι να μπορούν να...

Επιστήμονας αποκαλύπτει: «Πιθανώς μέσα σε μερικά χρόνια οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν έως τα 120»

Μακάρι να ζήσεις μέχρι τα 120!» λένε οι Εβραίοι θέλοντας να ευχηθούν σε κάποιον την ημέρα των γενεθλίων του. Μέχρι στιγμής, μόνος ένας άνθρωπος έχει καταγραφεί σε όλη την ιστορία να φτάσει τόσο μακριά στο νήμα της ζωής.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ζουν μία πλήρη και υγιή ζωή μέχρι τα 120 χρόνια τους, σύμφωνα με τον Δρ. Ernst von Schwarz.

Ο Δρ. Ernst von Schwarz

Ο ίδιος πιστεύει ότι η ταχεία πρόοδος στα βλαστοκύτταρα σημαίνει ότι το να ζεις, ακόμη και να εργάζεσαι πολύ πέρα ​​από τις τρέχουσες προσδοκίες, είναι απολύτως στο χέρι της ανθρωπότητας και ότι τα 150 έτη θα είναι φυσιολογικά μέχρι το τέλος του αιώνα.

Το μόνο μειονέκτημα: τα βλαστοκύτταρα δεν θα λειτουργήσουν μόνα τους. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε, τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να τρώτε υγιεινά και να γυμνάζεστε τακτικά.

Και, προειδοποιεί, μπορεί να είναι πολύ αργά για κάποιους!

«Πιστεύω ότι μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή», λέει ο von Schwarz στη New York Post. «Πιθανώς μέσα σε μερικά χρόνια οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν έως 120, 150 χρόνια, αν όχι περισσότερο από αυτό. Και θα είναι ενεργοί, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην κοινωνική και στην επαγγελματική ζωή τους. Γιατί αυτός είναι ο στόχος» επισημαίνει.

Το μόνο άτομο που αναγνωρίστηκε επίσημα ότι έζησε μετά τα 120 ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία πέθανε το 1997, σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών  και ακόμη και αυτό το γεγονός αμφισβητήθηκε, με τις θεωρίες να θέλουν την κόρη της να την υποδυόταν.

Ο Δρ. Ernst von Schwarz δηλώνει πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία επανάσταση στο εσωτερικό της ιατρικής.

Από την αντιδραστική στην αναγεννητική ιατρική

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε μετατοπιστεί από αυτό που ονομάζουμε αντιδραστική ιατρική σε αυτό που ονομάζουμε αναγεννητική ιατρική χρησιμοποιώντας κυρίως θεραπείες με βλαστοκύτταρα», εξηγεί ο ο ίδιος.

«Αν και τα βλαστοκύτταρα δεν είναι εγκεκριμένα από τον FDA, αυτό είναι το μέλλον της ιατρικής όπου μπορούμε να επισκευάσουμε τις βλάβες. Και επιδιορθώνοντας τη ζημιά μπορούμε να παρατείνουμε τη ζωή ή ακόμα και να μειώσουμε ορισμένες διαδικασίες γήρανσης» συνεχίζει.

Ο ίδιος μάλιστα συνταγογραφεί βλαστοκύτταρα, με πολλές διασημότητες να συμπληρώνουν τη λίστα του πελατολογίου του.

«Εγχύουμε βλαστοκύτταρα στο πρόσωπό τους και λάμπουν», λέει. «Η διαδικασία επιδιορθώνει τις επιφανειακές βλάβες του δέρματος και αναγεννά το κολλαγόνο στο πρόσωπο. Μετά από λίγες μέρες, φαίνονται 5 έως 10 χρόνια νεότεροι» εξηγεί.

«Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να επιδιορθώσουν ένα αρθριτικό γόνατο, μπορούν να δημιουργήσουν αναγέννηση της τρίχας και μπορούν να επιδιορθώσουν κάποια βλάβη στον εγκέφαλο. Μια ένεση διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα χωρίς χρόνο ανάρρωσης, έναντι της χειρουργικής επέμβασης» αναφέρει.

«Η πιο σημαντική ανακάλυψη»

Τα βλαστοκύτταρα είναι τα «κύρια κύτταρα» του σώματος, και υπεύθυνα για την αναγέννηση του σώματος.

Μεγάλος αριθμός κλινικών δοκιμών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά μέχρι στιγμής ο FDA έχει εγκρίνει μόνο μία θεραπεία, για ασθενείς με καρκίνο του αίματος, και προειδοποιεί ότι αδίστακτοι επαγγελματίες έχουν θέσει τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο προσφέροντας ψευδείς θεραπείες με βλαστοκύτταρα.

«Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα θεωρείται η πιο σημαντική ανακάλυψη στη σύγχρονη ιατρική, πιθανώς μεγαλύτερη από την ανακάλυψη της πενικιλίνης ή την ανίχνευση των φυματιωδών βακτηρίων», λέει ο von Schwarz στο βιβλίο του.

Ο ίδιος ωστόσο τονίζει επανειλημμένως  ότι τα βλαστοκύτταρα δεν είναι θαυματουργές θεραπείες: οι ασθενείς που θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να δουλέψουν επίσης, με μεσογειακή διατροφή, άσκηση και τερματισμό τοξικών συνηθειών όπως το κάπνισμα.

«Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να παρατείνει τη ζωή», λέει και παραθέτει μια μελέτη που συνδέει την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων με αυξανόμενα επίπεδα καρκίνου του παχέος εντέρου μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 και 30 ετών.

Η άσκηση είναι επίσης ένας μεγάλος παράγοντας. Η σύσταση είναι να ασκείστε πέντε ημέρες την εβδομάδα που είναι 30 έως 60 λεπτά την ημέρα από αυτό που θα ονομάζαμε άσκηση μέτριας έντασης.

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε προορισμένοι να πετύχουμε την αθανασία. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρχει κάτι μετά την επίγεια εμπειρία μας. Θεωρώ ότι είναι συναρπαστικό να έρχομαι από επιστημονική άποψη για να αντιμετωπίσω αυτά τα ζητήματα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.