Home Ιατρική-Βιολογία Μπάιντεν: Η πανδημία του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ έχει «τερματιστεί»

Μπάιντεν: Η πανδημία του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ έχει «τερματιστεί»

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή το βράδυ ότι η πανδημία του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ έχει «τερματιστεί».

«Σε καλή φόρμα»

«Αν κοιτάξετε γύρω σας, κανένας δεν φοράει μάσκα, και όλος ο κόσμος είναι μάλλον σε καλή φόρμα», είπε ο κ. Μπάιντεν στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέζους δήλωσε στη Γενεύη πως «ο κόσμος δεν βρισκόταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να βάλει τέλος στην πανδημία του κοροναϊού».

Την ίδια εβδομάδα είχε καταγραφεί ο μικρότερος αριθμός θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο από τον κοροναϊό από τον Μάρτιο του 2020.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε πως «ακόμη δεν έχουμε επιτύχει τον στόχο μας», οι εθνικές κυβερνήσεις δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα υγειονομικά μέτρα και τώρα «πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να ξεπεράσουμε αυτή τη νοητή γραμμή και να απολαύσουμε τους καρπούς των κόπων μας».

Προειδοποίηση

Ο ΠΟΥ επίσης προειδοποίει πως σε πολλές χώρες τα επίπεδα μόλυνσης ανεβαίνουν, αλλά δεν είναι ορατά, καθώς έχουν χαλαρώσει τα μέτρα προστασίας.

Ο επικεφαλής του οργανισμού υπογράμμισε πως «αν δεν εκμεταλλευτούμε τώρα αυτή την ευκαιρία, διατρέχουμε κίνδυνο για περισσότερες παραλλαγές, περισσότερους θανάτους, περισσότερη αναστάτωση και περισσότερη αβεβαιότητα».

Πηγή: in.gr