Home Ιατρική-Βιολογία Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά στους αντιεμβολιαστές για τις εις βάρος του τρελές...

Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά στους αντιεμβολιαστές για τις εις βάρος του τρελές θεωρίες συνωμοσίας

«Τρελές» χαρακτήρισε ο Μπιλ Γκέιτς τις εις βάρος του θεωρίες συνωμοσίας των αντιεμβολιαστών σε συνέντευξή του στο BBC.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την κόντρα του με τον Έλον Μασκ, το διαζύγιό του και τη συνάντηση με τον Τζέφρι Έπσταϊν.
 
Φανατικός υποστηρικτής εδώ και καιρό των εμβολίων -έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εμβολιαστικά προγράμματα και φάρμακα ανά την υφήλιο-, ο Γκέιτς έχει μπει λόγω αυτής ακριβώς της στάσης του στο σταυρόνημα αλλόκοτων, αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας, που προωθήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, ότι προσπαθεί να παρακολουθεί τις κινήσεις των πολιτών με τσιπάκια που περιέχονται στα εμβόλια.
 
«Κατά κάποιον τρόπο σού έρχεται να γελάσεις επειδή είναι τόσο τρελές. Καλά, θέλω πράγματι να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, δαπανώ δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές» είπε, αποκαλύπτοντας ότι συχνά τον ξεφωνίζουν στο δρόμο αντιεμβολιαστές. «Πρόσφατα κυκλοφόρησα έξω και κάποιοι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Κι αυτό είναι απαίσιο».
 
Η κόντρα του Γκέιτς με τον Μασκ
 
Ο Γκέιτς μίλησε και για την κόντρα του με τον άνθρωπο που τον εκτόπισε από την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων του πλανήτη, τον Έλον Μασκ. Την περασμένη εβδομάδα, το αφεντικό της Tesla και της SpaceX κατηγόρησε τον Γκέιτς ότι «σορτάρει» τις μετοχές της Τesla επιχειρώντας να κερδίσει χρήματα, ποντάροντας στην πτώση της αξίας της εταιρείας, ενώ εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον του μέσω του Twitter.
 
«Δεν χρειάζεται να είναι ευγενικός απέναντί μου», σημείωσε ο Γκέιτς. Ο Μασκ υποστήριξε ότι με το «σορτάρισμα» κατά της Τesla, που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο αντίπαλός του υπονομεύει τη δράση του κατά της κλιματικής αλλαγής.
 
Ερωτηθείς αν όντως πόνταρε κατά της Tesla, ο Γκέιτς απάντησε ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή, έχω τρόπους να διαφοροποιηθώ», και απέρριψε την ιδέα ότι το «σορτάρισμα» της Tesla βλάπτει το περιβάλλον.
 
Αναφερόμενος στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, o Γκέιτς σχολίασε: «Ξέρετε, με τον Έλον πιστεύω ότι πιθανώς να γίνει χειρότερο το Twitter. Αλλά μπορεί να γίνει και καλύτερο. Τηρώ, λοιπόν, μια στάση αναμονής».
 
Το διαζύγιο και ο Έπσταϊν
 
Ο Γκέιτς δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη ζωή του μετά το διαζύγιο από τη Μελίντα Γκέιτς, ύστερα από 27 χρόνια γάμου.
 
«Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για να σπουδάσει στο κολέγιο πριν από έναν χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά», είπε.
 
Ο γάμος τους έληξε την ώρα που δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εξωσυζυγική σχέση του Γκέιτς και δυσαρέσκεια της Μελίντα για τις συναντήσεις του με τον καταδικασμένο παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν.
 
«Δεν μου άρεσε ότι συναντήθηκε με τον Τζέφρι Έπσταϊν, όχι. Του το κατέστησα σαφές», είπε η πρώην σύζυγός του στο CBS τον Μάρτιο. Και ο Γκέιτς παραδέχθηκε γι’ άλλη μια φορά ότι ήταν λάθος η σχέση του με τον Έπσταϊν. «Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ίσως το ένστικτο της Μελίντα να ήταν οξύτερο από το δικό μου», είπε. «Οι όποιες συναντήσεις είχα μαζί του θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, ήταν λάθος».
 
Πηγή: iefimerida.gr