Home Ιατρική-Βιολογία Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινίασε το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εγκαινίασε το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο

Περαιτέρω διεύρυνση του Ομίλου στην Κύπρο με την προσθήκη νέου κλινικού εργαστηρίου με παρουσία σε Λεμεσό και Πάφο

 

Το πρώτο στην Κύπρο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο, που συνδυάζει υπηρεσίες κλινικού εργαστηρίου και ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, (Χημείο Γιαννουκά & Διαγνωστικό Κέντρο Άλφα Εύρεσις), εγκαινιάστηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στη Λευκωσία, από τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαϊας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός, στην παρουσία εκπροσώπου του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, εκπροσώπου του Υπουργού Υγείας, βουλευτών/βουλευτριών, δημάρχων, του Προέδρου της ΚΟΕ, ανώτερων διευθυντών του ΟΑΥ, άλλων αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.

Το Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στεγάζεται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο τριών επιπέδων στη Λεωφόρο Λεμεσού 100, στον Στρόβολο και διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας και έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό. Στο Κέντρο λειτουργεί το πιο σύγχρονο ίσως κλινικό εργαστήριο στην Κύπρο, με εκτεταμένη αυτοματοποίηση, καινοτόμο λογισμικό, διαπίστευση, μηχανήματα BackUp και ρομποτικές λειτουργίες από την παραλαβή του δείγματος μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος. Οι δε επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα πλήρους οπτικής επαφής με όλες τις διαδικασίες του εργαστηρίου. Το Κέντρο διαθέτει επίσης πλήρη υπερσύγχρονο εξοπλισμό απεικονιστικής τεχνολογίας με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ο οποίος περιλαμβάνει Μαγνητικό Τομογράφο (MRI) δυναμικής 3 Tesla με λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, Αξονικό Τομογράφο 128 τομών με ειδικό λογισμικό εξατομικευμένης βελτιστοποίησης δόσης, που μειώνει σημαντικά την ακτινοβολία ιδιαίτερα στα παιδιά, δύο συστήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα ελαστογραφίας, ψηφιακό μαστογράφο με δυνατότητα τομοσύνθεσης, Digital X-Ray για Ψηφιακή Ακτινογραφία χαμηλής ακτινοβολίας, καθώς και  DEXA, μονάδα μέτρησης Οστικής Πυκνότητας με δυνατότητα λιπομέτρηση με γραφική αναπαράσταση αυτής στο σώμα.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ κ. Γεώργιος Σπανός αναφέρθηκε στο θεσμό των Πολυδύναμων Διαγνωστικών Κέντρων, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια πρωτοπορία του ιδρυτή του Ομίλου, του αείμνηστου Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 διέβλεψε αυτή την ανάγκη για την Ελλάδα και με προσεκτικά βήματα ανέπτυξε τέτοιες υπηρεσίες στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια. «Εμείς, σήμερα, με ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο μεταφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες και στην Κύπρο, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, την προαγωγή του προληπτικού ελέγχου, την προαγωγή της Υγείας», τόνισε αναδεικνύοντας το όραμα του Ομίλου για τη παροχή της βέλτιστης δυνατής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μέσω της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ακόμη ότι έχει οριστικοποιηθεί και ολοκληρώνεται εντός των αρχών του 2023, η ένταξη και των κλινικών εργαστηρίων Παυλίδη, με επιπλέον 12 παραρτήματα, στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ανέφερε: «Η δημιουργία ιατρικών διαγνωστικών υποδομών που δίνουν τη δυνατότητα σε ένα χώρο με μία επίσκεψη να εξυπηρετήσουν πολύπλευρες ανάγκες του ασθενούς προαγάγει την άμεση αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων υγείας. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ που δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2017 επένδυσε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με αξιόλογες εγκαταστάσεις, καινοτόμο εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας ενεργά το ΓεΣΥ».

Σε δικό του χαιρετισμό, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, είπε: «Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς παροχής πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ιατρικών υπηρεσιών υγείας, ο οποίος σήμερα διαθέτει συνολικά 71 διαγνωστικά κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι βέβαιο ότι το πρότυπο αυτό Διαγνωστικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα συμβάλει στην έγκαιρη και ασφαλή διάγνωση με αξιόπιστες εξετάσεις και άριστες υπηρεσίες στους εξεταζόμενους σε υποδειγματικούς χώρους, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία».

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με περισσότερα από 40 έτη παρουσίας στον χώρο της Υγείας, δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2017, με ένα παγκύπριο δίκτυο υπηρεσιών που περιλαμβάνει δύο υπερσύγχρονα κεντρικά κλινικά εργαστήρια, 16 κέντρα δειγματοληψίας, δύο κέντρα ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων και ένα Πολυδύναμο Κέντρο στη Λευκωσία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό Κλινικού Εργαστηρίου και Ακτινοδιαγνωστικής. Με την προσθήκη στον ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και των Χημείων Παυλίδη, ενισχύεται περαιτέρω η παρουσία του Ομίλου σε Λεμεσό και Πάφο.

*Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, ο λειτουργός Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνος Παπαντωνίου.

Τον χαιρετισμό του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, εκπρόσωπος του Πρέσβη, κ. Αλέξανδρος Κώνστα.