Home Ιατρική-Βιολογία Πέθανε τελικά ο ασθενής που έλαβε καρδιά χοίρου

Πέθανε τελικά ο ασθενής που έλαβε καρδιά χοίρου

Δύο μήνες μετά το ιστορικό επίτευγμα

 

Τον Ιανουάριο, ο David Bennett έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς, με το μόσχευμα να είναι μία γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου. Δύο μήνες μετά ο Bennett απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το σώμα του απέρριψε το μόσχευμα. Οι γιατροί όμως θα κάνουν μία πλήρη αξιολόγηση πριν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους.

Πέρα από το χαμό ενός ανθρώπου όμως, δεν είναι όλα τα νέα δυσάρεστα. Η επέμβαση είχε πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας και ακόμα κι αν πετύχαινε, οι πιθανότητες το ανοσοποιητικό του σώματος να απορρίψει το μόσχευμα ήταν πολύ υψηλές. Για τον Bennett ήταν η τελευταία ευκαιρία του καθώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για μία συμβατική μεταμόσχευση καρδιάς.

kardiaxoirou.jpg

Ο Bennett όχι μόνο επιβίωσε της επέμβασης, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για δύο ολόκληρους μήνες. Δε βγήκε ποτέ από το νοσοκομείο, αλλά μπόρεσε να περάσει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του. Ιατρικά, το γεγονός πως το μόσχευμα δεν απορρίφθηκε αμέσως ήταν μεγάλη επιτυχία και ανοίγει το δρόμο για βελτίωση ενός τομέα που κρίνεται απαραίτητος λόγω της έλλειψης οργάνων σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: unboxholics.com