Home Τα νέα της Επιστήμης 43 δις δολάρια δίνει ο Elon Musk για να αγοράσει το Twitter

43 δις δολάρια δίνει ο Elon Musk για να αγοράσει το Twitter

Ο Elon Musk έκανε μια «καλύτερη και τελική» πρόταση για να αγοράσει το Twitter, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει εξαιρετικές δυνατότητες και ότι ο ίδιος είναι το άτομο που θα τις «ξεκλειδώσει».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla – και συνάμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – θα προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, τιμή που είναι κατά 54% υψηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 28ης Ιανουαρίου.

Η συνολική αξία της προτεινόμενης συναλλαγής που θα φέρει το Twitter στην αγκαλιά του Elon Musk ανέρχεται σε περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Στο «άκουσμα» της παραπάνω προσφοράς του ισχυρού άνδρα της Tesla, οι μετοχές του Twitter Inc. ανέβηκαν σε αξία κατά 11%.
 
Όπως κατέστη γνωστό, ο Elon Musk ανακοίνωσε την προσφορά σε σχετική αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη, αφού προηγουμένως απέρριψε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.
 
Ο 50ρονος Elon Musk αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι απέκτησε μερίδιο της τάξης του 9% στο Twitter στις 4 Απριλίου.
 
Το Twitter επιβεβαίωσε ότι έλαβε τη μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από τον Elon Musk, λέγοντας ότι το διοικητικό του συμβούλιο «θα εξετάσει προσεκτικά την πρόταση για να καθορίσει την πορεία που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter».
 
Από τη μεριά του, σε επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, ο Elon Musk είπε ότι πιστεύει ότι το Twitter «ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα υπηρετήσει την κοινωνική επιταγή [της ελευθερίας του λόγου του] στην τρέχουσα μορφή του. Το Twitter πρέπει να μετασχηματιστεί ως ιδιωτική εταιρεία».
 
Πηγή: 4troxoi.gr