Home Τα νέα της Επιστήμης 4η στη Ευρώπη η Κύπρος σε συμμετοχή στα Social Media

4η στη Ευρώπη η Κύπρος σε συμμετοχή στα Social Media

Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας στην ΕΕ – Τι λένε τα στατιστικά για τους χρήστες των Social Μedia στην Κύπρο
 

Tην τελευταία δεκαετία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αφού πλέον ο καθένας από εμάς διαθέτει προφίλ σε ένα ή και περισσότερα από αυτά.

Τι γίνεται όμως στην Κύπρο, πόσο συμμετέχουν οι συμπολίτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πόσο οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί;

Σύμφωνα με έρευνα από την Eurostat για το 2018, η Κύπρος βρίσκεται στην 4η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσοστό 69% στη χρήση των Social Media.

Τις πρώτες τρεις θέσεις στην εν λόγο λίστα συμπληρώνουν η Δανία με 79%, το Βέλγιο με 73% και τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία με 70%. 

Όσο αφορά την Ελλάδα, αυτή βρίσκεται στην 16ή θέση με ποσοστό 53%, ενώ να σημειώσουμε ότι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο 56%.

Ηλικιακές ομάδες – Στα ύψη η συμμετοχή των νέων

Αρκετά υψηλό θεωρείται το ποσοστό συμμετοχής των νέων ηλικίας 16-24 στην Κύπρο με ποσοστό 95%, αφού αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο μέσος όρος για τους νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 88%.

Τέλος όσο αφορά τις ηλικιακές ομάδες 65-74 τα στατιστικά στοιχεία είναι άκρως αντίθετα, αφού μόνο 22% διατηρεί λογαριασμό στα Social Media στην Κύπρο, σε σύγκριση με 19% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αναλυτικά όλες οι χώρες