Home Ιατρική-Βιολογία Άνδρας έκανε 217 εμβόλια για την Covid και χαίρει άκρας υγείας

Άνδρας έκανε 217 εμβόλια για την Covid και χαίρει άκρας υγείας

Ένας 62χρονος Γερμανός που έλαβε οικειοθελώς 217 εμβόλια για τον κορωνοϊό σε διάστημα 29 μηνών δεν έδειξε «καμία ένδειξη» ότι είχε μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί Covid-19 και δεν είχε υποστεί παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Lancet»

Ο 62χρονος, από το Μαγδεμβούργο τον οποίο οι γιατροί περιέγραψαν ως «υπερεμβολιασμένο», είπε ότι είχε κάνει τον μεγάλο αριθμό εμβολίων για «ιδιωτικούς λόγους», σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν-Νυρεμβέργης που τον εξέτασαν.

Το… ξεφάντωμα με τα εμβόλια αυτού του άνδρα είχε οδηγήσει σε ποινική έρευνα εναντίον του μετά από υποψίες ότι έκανε τα εμβόλια για να πουλήσει στη συνέχεια τα πιστοποιητικά του εμβολίου σε άτομα που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν αφού φυσικά γινόταν πρώτα η πλαστογράφηση των πιστοποιητικών.

Οι ερευνητές επικοινώνησαν με τον άνδρα αφού διάβασαν για αυτόν στα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Δέχτηκε το αίτημά τους να μελετήσουν την ανταπόκριση του οργανισμού του στα 216 εμβόλια που είχε κάνει. Μάλιστα οι ερευνητές αποφάσισαν για τους σκοπούς της μελέτης να του κάνουν άλλον έναν εμβολιασμό ανεβάζοντας τον αριθμό στα 217.

Η ερευνητική ομάδα είπε ότι είχε δει επίσημη επιβεβαίωση για 134 από τους εμβολιασμούς, οι οποίοι περιελάμβαναν οκτώ διαφορετικά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων εμβολίων mRNA. Εξέτασαν προηγούμενες εξετάσεις αίματος που είχε κάνει ο άνδρας για πολλά χρόνια και εξέτασαν επίσης δείγματα αίματος καθώς συνέχιζε να λαμβάνει περαιτέρω εμβόλια.

Η επιβεβαίωση για 130 από τα εμβόλια, μέσα σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, προήλθε από την έρευνα του εισαγγελέα εναντίον του άνδρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν πλήρως λειτουργικό. Ορισμένα ανοσοκύτταρα και αντισώματα κατά του ιού που προκαλεί τον Covid-19 (Sars-CoV-2) ήταν παρόντα σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με άτομα που είχαν λάβει μόλις τρία εμβόλια, ανέφερε η ομάδα.

«Συνολικά, δεν βρήκαμε καμία ένδειξη για πιο αδύναμη ανοσολογική απόκριση, μάλλον το αντίθετο» δήλωσε η Καταρίνα Κόχερ, εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του άνδρα σε άλλους ιούς παρέμεινε αμετάβλητη – απόδειξη, είπαν οι ερευνητές, ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν είχε υποστεί βλάβη επειδή έπρεπε να ανταποκριθεί σε τόσους πολλούς εμβολιασμούς.

Οι ερευνητές είπαν ότι παρόλο που δεν θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον άνδρα ή τα κίνητρά του, ο άνθρωπος αυτός είχε υπηρετήσει αποτελεσματικά το κοινό καλό αποδεικνύοντας «πόσο καλά ανεκτά είναι τα εμβόλια γενικά». Ωστόσο, προειδοποίησαν το κοινό να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του άνδρα, λέγοντας ότι οι υπερβολικοί εμβολιασμοί δεν ήταν γενικά ενδεδειγμένοι και θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσάρεστες και περιττές παρενέργειες. Το γεγονός ότι ο άνδρας – που δεν προσβλήθηκε ποτέ από τον κορωνοϊό – ανέχτηκε τόσα πολλά εμβόλια τόσο καλά δεν σήμαινε ότι αυτό θα μεταφραζόταν στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ο ανοσολόγος Δρ. Αντρέας Ράντμπρουτς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ανοσολογικών Ενώσεων Εμπειρογνωμόνων (EFIS), ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε ότι ο υπερεμβολιασμός δεν θα αύξανε την προστασία ενός ατόμου πέρα ​​από το σημείο στο οποίο η ανοσολογική του μνήμη ήταν κορεσμένη.

«Το εμβόλιο απορροφάται από τα αντισώματα προτού μπορέσει να προκαλέσει ανοσοαπόκριση. Πέρα από ένα ορισμένο επίπεδο συγκέντρωσης αντισωμάτων, το ανοσοποιητικό σύστημα κλείνει και δεν παράγονται άλλα νέα αντισώματα. Από τη στιγμή που κάποιος έχει αρκετά αντισώματα, δεν μπορείτε να αυξήσετε την προστασία του με περαιτέρω εμβολιασμούς» λέει ο Ράντμπρουτς.

Η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας, Stiko, συμβουλεύει ότι η βασική ανοσία ενός ατόμου επιτυγχάνεται μετά από τρία επεισόδια επαφής με ένα παθογόνο, όπως ένα εμβόλιο και δύο λοιμώξεις, ή το αντίστροφο. Στη Γερμανία, όσοι θεωρούνται σε κίνδυνο και όλοι οι άνω των 60 ετών συμβουλεύονται να κάνουν ένα συμπληρωματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κάθε φθινόπωρο.