Home Τα νέα της Επιστήμης Αντιμετωπίζοντας τον χρόνιο πὀνο

Αντιμετωπίζοντας τον χρόνιο πὀνο

Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση του κοινού για την έννοια του χρόνιου πόνου και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί στα ιατρεία του πόνου αποτέλεσε το αντικείμενο της 15ης διάλεξης του Ζηνωνείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Ο χρόνιος πόνος και η αντιμετώπισή του στα ιατρεία πόνου από Αλγολόγους -Ιατρούς», που πραγματοποιήθηκε, στη Λάρνακα.

Ομιλιτής ήταν ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης, ειδικός Αναισθησιολόγος – Αλγολογός του Nicosia Pain Clinic που στεγάζεται εντός του American Medical Center. Μέσα από την διάλεξη του, ο Δρ Ζαβρίδης, αναφέρθηκε στα ιατρεία πόνου που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις με τρόπο καινοτόμο και αποτελεσματικό.

ponos pap 1

Ο Δρ. Ζαβρίδης, ως αναισθησιολόγος, εξειδικευμένος στην διαχείριση χρόνιου πόνου, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό.

Τα Ιατρεία Πόνου αποτελούν μια νέα τάση στην ιατρική επιστήμη, ευρέως διαδεδομένη ήδη διεθνώς, αλλά καινούργια στη Κύπρο, που ολοένα και περισσότερο αποκτά το ενδιαφέρον του κοινού. Οι ασθενείς που υποφέρουν βρίσκονται συχνά στην δυσάρεστη θέση να πρέπει να αποδείξουν στο γιατρό ή στους φίλους τους ότι υποφέρουν.

Η αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και θεραπεία που παρέχεται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες υγείας με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην αντιμετώπιση του.