Home Τα νέα της Επιστήμης Αρχαιολόγοι ίσως βρήκαν τον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας – «Η πιο σημαντική...

Αρχαιολόγοι ίσως βρήκαν τον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας – «Η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα»

Aνακαλύφθηκε μια σήραγγα που κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, ή τον «Μεγάλο τάφο του Όσιρι», που μπορεί να οδηγήσει σύμφωνα με τα όσα γράφει η Dailymail, στον από καιρό χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας.

Ο λαξευμένος βράχος, που χαιρετίζεται ως «γεωμετρικό θαύμα», εκτείνεται για περισσότερα από 4.800 πόδια, έχει ύψος περίπου έξι πόδια και λέγεται ότι μοιάζει με το υπέροχο τούνελ του Ευπαλίνου στο ελληνικό νησί της Σάμου που τιμάται ως ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez του Πανεπιστημίου του San Domingo είναι πεπεισμένη για περισσότερο από μια δεκαετία ότι η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος, αναπαύθηκαν μέσα στο ναό και το τούνελ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την ανακάλυψη.

Η Martinez είπε στο Heritage Key ότι υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να ταφεί εκεί και αν είναι, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα».

Η αρχαιολόγος πιστεύει ότι, αφού ο Μάρκος Αντώνιος αυτοκτόνησε μετά την ήττα από τον Οκταβιανό αλλά πριν από την αυτοκτονία της, η Κλεοπάτρα είχε λεπτομερή σχέδια για να ταφούν και οι δύο εκεί.

 

Στο παρελθόν είχε δηλώσει στο National Geographic: «Η Κλεοπάτρα διαπραγματεύτηκε με τον Οκταβιανό για να της επιτρέψει να θάψει τον Μάρκο Αντώνιο στην Αίγυπτο. Ήθελε να ταφεί μαζί του γιατί ήθελε να αναπαραστήσει τον θρύλο της Ίσιδας και του Όσιρι. Το αληθινό νόημα της λατρείας του Όσιρι είναι ότι δίνει την αθανασία. Μετά το θάνατό τους, οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή ύπαρξης, έτσι θα είχαν αιώνια ζωή μαζί».