Home Τα νέα της Επιστήμης Αρχιτεκτονικά Αριστουργήματα Φοιτητών στο Architecture Research Centre (Photos)

Αρχιτεκτονικά Αριστουργήματα Φοιτητών στο Architecture Research Centre (Photos)

Παρουσιάστηκαν στο End of Year Exhibition του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Εξαιρετικά έργα, αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται, εδώ και 16 χρόνια, παρουσιάστηκαν στην ετήσια φοιτητική έκθεση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, στο Architecture Research Centre (ARC) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η τελετή απονομής βραβείων στους αριστεύσαντες φοιτητές.

«Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι υπερήφανο για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής, που διαπρέπει σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ προσθέτει γόητρο στον οργανισμό μας, παρέχοντας στην αγορά εργασίας σπουδαίους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, που μας κάνουν υπερήφανους», επισήμανε ο Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το πενταετές Επαγγελματικό Δίπλωμα στην Αρχιτεκτονική (DipArch), παρέχει στους φοιτητές γνώση, δεξιότητες και επάρκεια, ενώ αναγνωρίζεται από το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/EC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι απόφοιτοι να πιστοποιούνται επαγγελματικά και να επιτρέπεται να εργαστούν οπουδήποτε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσελκύει φοιτητές από την Κύπρο, την ευρύτερη περιοχή και πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Ο Καθηγητής Πουγιούτας μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για το κτήριο του ARC, και το χαρακτήρισε «αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό υπόδειγμα, που φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες, γεγονότα, διαλέξεις και εκθέσεις», ενώ υπενθύμισε τις σημαντικές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, όπως αυτή με το Πανεπιστήμιο του Innsbruck της Αυστρίας στο Computational Design και το Digital Fabrication.

Η επικεφαλής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρκέλλα Μενoίκου, απευθυνόμενη σε αυτούς που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της όγδοης φοιτητικής έκθεσης “End of Year Exhibition”, υπέδειξε πως η εκδήλωση είναι μια φανταστική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τα έργα των φοιτητών που μετέχουν στα προγράμματα Σχεδιασμού Εσωτερικού Χώρου (Interior Design) και Αρχιτεκτονικής. Αναφέρθηκε στην επέκταση των διεθνών συνεργασιών του Τμήματος, και τις επιτυχίες των καθηγητών και των φοιτητών τους σε διεθνείς εκθέσεις, με αποκορύφωμα την επιλογή της πρότασης των Καθηγητών Γιώργου Χατζηχρήστου και Alessandra Swiny (σε συνεργασία με την Βερόνικα Αντωνίου) για το Περίπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Venice Architecture Biennale 2018. Η πρόταση εκτίθεται στην είσοδο του κτηρίου του ARC.

Ακολούθησαν η παρουσίαση των βραβευμένων εργασιών των φοιτητών και η απονομή διπλωμάτων και βραβείων από τους καθηγητές τους. Βραβεύθηκαν οι Ν. Αγαπίου, Χρ. Χριστοφόρου, Αντ. Ιωάννου, Π.Ρ. Κοντωνής, R. Abboud, R. Zennedin, Α. Aθανασίου, Ιω. Τσιγκένη, Α. Προκοπίου, Σ. Κακούρη και Α. Θεοδούλου. Τέλος, ο Πρύτανης Πουγιούτας απένειμε ειδικό βραβείο εκ μέρους του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον απόφοιτο Ανδρέα Προκοπίου, ο οποίος τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Μετάλλιο για το Καλύτερο Σχέδιο Διπλώματος 2017.

Η έκθεση “End of Year Exhibition” θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 29 Ιουνίου, καθημερινά, από τις 8π.μ. μέχρι τις 6μ.μ.

Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες ΕΔΩ