Home Τα νέα της Επιστήμης COVID-19: Η διαφορετική αντιμετώπιση στη Σουηδία

COVID-19: Η διαφορετική αντιμετώπιση στη Σουηδία

Θετικά ανταποκρίνονται οι Σουηδοί στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίζει την πανδημία του νέου κορονοϊού. Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν ήταν χαμηλής έντασης, το ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 7%. Η Σουηδία μετρά ήδη 2.700 νεκρούς από τον Covid-19.

«Για εσάς που κρατάτε τη Σουηδία όρθια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εσάς που εργάζεστε στον υγειονομικό τομέα, στην φροντίδα ηλικιωμένων, στην κατ΄οίκον φροντίδα, οδηγούν λεωφορείο ή καθαρίζουν, μπορεί να σας φαίνεται ότι η κρίση έχει κρατήσει για πάντα. Έχουν περάσει τρεις μήνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν.

Αν και η νυχτερινή ζωή και οι κοινωνικές έξοδοι δεν έχουν απαγορευτεί όπως άλλες χώρες στην Ευρώπη, και στη Σουηδία υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα. «Δεν μπορείτε να σταθείτε, δεν μπορείτε να χορέψετε, δεν μπορείτε να πάτε στο μπαρ και να παραγγείλετε. Πρέπει να καθίσετε και το προσωπικό θα έρθει να πάρει την παραγγελία σας και στη συνέχεια θα σας τη φέρει», επισημαίνει ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με τις έρευνες το 63 με 70% των Σουηδών εγκρίνουν την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή τους.

Πηγή: euronews.gr