Home Τα νέα της Επιστήμης Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας...

Δείτε τα ψηφιακά σχέδια του νέου κτιρίου του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας (Φωτογραφίες)

Ένα «διαμάντι» θα φιλοξενεί την έρευνα!

Την μεγαλύτερη επένδυση από την ημέρα ίδρυσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για έργο ύψους 26 εκατ. που αφορά την ανέγερση νέου ερευνητικού κέντρου.

Η ανέγερση του νέου ερευνητικού κέντρου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κυπριακή κοινωνία και την ερευνητική κοινότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος επένδυσης δημοσίου χρήματος.

Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής θα περιλαμβάνει ερευνητικά και διαγνωστικά εργαστήρια, δωμάτια ασφαλείας, γραφειακούς χώρους, χώρους διδασκαλίας, χώρους υποδοχής και κοινόχρηστους χώρους, χώρους κυκλοφορίας, υπηρεσιών και υποστήριξης, εσωτερικό αμφιθέατρο, υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπαίθριο χώρο στάθμευσης κλπ. Το νέο κτίριο θα πρέπει να ενώνεται με το υφιστάμενο κτίριο για να είναι δυνατή η εύκολη, άνετη και ασφαλής διακίνηση προσωπικού, ασθενών και φορείων από το ένα κτίριο στο άλλο.

Το σύνολο των χώρων αυτών, μη περιλαμβανομένου του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, καλύπτουν συνολικό μικτό εμβαδόν της τάξης των 11.000τ.μ. Το έργο περιλαμβάνει επίσης ανέγερση υπαίθριου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 800 ατόμων, με μικτό εμβαδόν 1.200τ.μ. περίπου.

institoutonevro1

institoutonevro2

institoutonevro3

institoutonevro4

institoutonevro5

institoutonevro6

*Από Nicosia First