Home Τα νέα της Επιστήμης Ιταλία: Eντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο κάτω από αμπελώνα στην Βερόνα

Ιταλία: Eντυπωσιακό αρχαίο ψηφιδωτό δάπεδο κάτω από αμπελώνα στην Βερόνα

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη ενός ψηφιδωτού δαπέδου που εικάζεται ότι προέρχεται από τον 3ο αιώνα μ.Χ. , έγινε κοντά στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας. Το μωσαϊκό, ψηφιδωτό δάπεδο βρισκόταν κάτω από έναν αμπελώνα σε ένα μικρό λόφο. 

Σύμφωνα με το CNN, το πάτωμα μάλλον προέρχεται από την Αρχαία Ρώμη, ενώ οι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν δήλωσαν ότι θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να μπορεί το εύρημα να είναι ανοιχτό στο κοινό ώστε ο καθένας να μπορεί να θαυμάσει αυτόν τον αρχαιολογικό θησαυρό. 

Οι τοπικές αρχές ανέβασαν στην ιστοσελίδα της πόλης στο Facebook μερικές φωτογραφίες από την ανασκαφή. 

 

Στην ανάρτησή τους στο Facebook έγραψαν μερικά λόγια σχετικά με το εύρημα.

” Μετά από αμέτρητες δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν «μέρος του δαπέδου και τα θεμέλια της Ρωμαϊκής Βίλας που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας, που ανακαλύφθηκαν από μελετητές πριν από έναν αιώνα. 

Ο στόχος της ομάδας ήταν να προσδιορίσει την ακριβή τοποθεσία της αρχαίας κατασκευής.

Οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν τωρα με τους ιδιοκτήτες της περιοχής και με το Δήμο, ώστε να μπορεί αυτός ο μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός να είναι προσβάσιμος προς το κοινό. 

Το αποτέλεσμα δεν θα έρθει σύντομα και θα χρειαστούν σημαντικοί πόροι, αλλά θα βρεθεί ο δρόμος. 

Ο δήμος θα βοηθήσει όσο είναι δυνατόν για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενώ ευχαριστεί εκ των προτέρων τους επαγγελματίες αρχαιολόγους και τους ιδιοκτήτες της περιοχής για την καλή θέληση που έδειξαν. “