Home Τα νέα της Επιστήμης “Κινέζικο δράκο“ 240 εκατομμυρίων ετών ανακάλυψαν οι επιστήμονες (ΦΩΤΟ)

“Κινέζικο δράκο“ 240 εκατομμυρίων ετών ανακάλυψαν οι επιστήμονες (ΦΩΤΟ)

Δεν πιστεύατε ότι υπάρχουν… δράκοι; Σύμφωνα με το νέο εύρημα μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων όμως υπήρχαν, αλλά όχι με τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί στις χολιγουντιανές ταινίες.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες του Εθνικού Μουσείου της Σκωτίας ανακάλυψαν στην επαρχία Γκουιζού της Κίνας, ένα υπερσπάνιο απολίθωμα ενός αρχαίου υδρόβιου ερπετού με έναν “τρομερά μακρύ λαιμό” και “πτερύγια για άκρα”, το οποίο κολυμπούσε στα νερά της νότιας Κίνας πριν από 240 εκατομμύρια χρόνια και λέγεται ότι ζούσε στην Τριασική Περίοδο.

Αυτή η ανακάλυψη του νέου αυτού απολιθώματος είναι και το πληρέστερο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο ερπετό, που ονομάζεται επιστημονικά “Dinocephalosaurus orientalis” και το οποίο οι επιστήμονες περιγράφουν πως πρόκειται για ένα πλάσμα που θυμίζει πολύ τον “μυθικό κινέζικο δράκο”. Χάρις στο νέο απολίθωμα μπόρεσαν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά την πιο ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του αρχαίου ζώου, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι τα πρώτα ευρήματα του ζώου αυτού βρέθηκαν το 2003.

Η φωτογραφία που αναπαρήστησαν από το απολίθωμα απεικονίζει το υδρόβιο αυτό ερπετό μήκους σχεδόν 5 μετρών να έχει τυλιγμένο τον λαιμό του σε κυκλικό σχήμα, όπως δηλαδή ένας…δράκος, με την εμφάνισή του όμως να φέρνει αρκετά σε φίδι. Εντυπωσιασμένοι δήλωσαν οι επιστήμονες από τον λαιμό του, που αποτελείται από 32 ξεχωριστούς σπόνδυλους. Είχε επίσης προσαρμοστεί εξαιρετικά καλά στον ωκεάνιο τρόπο ζωής εξού και τα πτερύγια για άκρα, ενώ βρέθηκαν και καλοδιατηρημένα ψάρια στην περιοχή του στομάχου του.

Δείτε φωτογραφίες με το απολίθωμα του κινέζικου δράκου:

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να το συγκρίνουν με ένα άλλο είδος ερπετού, του “Tanystropheus hydroides”, που λέγεται ότι ενέπνευσε τον μύθο του Τέρατος του Λοχ Νες, αλλά ανακάλυψαν ότι δεν είναι κάποιος μακρινός συγγενής του.

“Αυτή η ανακάλυψη μας επιτρέπει να δούμε ολόκληρο αυτό το αξιοσημείωτο ζώο με τον μακρύ λαιμό για πρώτη φορά”, δήλωσε ο Nick Fraser FRSE, διατηρητής του τμήματος Φυσικών Επιστημών των Εθνικών Μουσείων της Σκωτίας. “Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του παράξενου και θαυμαστού κόσμου του Τριασικού που συνεχίζει να προβληματίζει τους παλαιοντολόγους. Είμαστε σίγουροι ότι θα εξάψει τη φαντασία σε όλο τον κόσμο λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης, που θυμίζει τον μακρύ και φιδίσιο, μυθικό κινεζικό δράκο“.