Home Τα νέα της Επιστήμης Νέος Γενικός Διευθυντής του Ίδρυματος Έρευνας και Καινοτομίας ο Θεόδωρος Λουκαΐδης

Νέος Γενικός Διευθυντής του Ίδρυματος Έρευνας και Καινοτομίας ο Θεόδωρος Λουκαΐδης

Στον διορισμό  του κ. Θεόδωρου Λουκαΐδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή προχώρησε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), με τον ίδιο να αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα στις 4 Μαΐου 2020.

 

Ο κ. Λουκαΐδης διαθέτει εκτενή και πολυετή πείρα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Λονδίνο, όπου ανήκει στο δυναμικό της  πολυεθνικής εταιρείας CK Hutchison Holdings Limited, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών, τηλεπικοινωνιών, ναυτιλίας, λιανικού εμπορίου και ακινήτων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκαΐδης κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην CKH Innovation Opportunities Development με ευθύνη την ανάπτυξη, εισαγωγή και προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και υπηρεσιών τεχνολογίας.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Ομίλου Vodafone, Ανώτερος Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Στρατηγικής της εταιρείας Colt, μέλος του Ομίλου Fidelity Investments καθώς και Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Προγραμμάτων της εταιρείας Primetel Plc.

Ο κ. Λουκαΐδης είναι απόφοιτος του Warwick Business School με τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Κατέχει πτυχίο BEng στην Ηλεκτρολογική και Ηλεκτρονική Μηχανική με βαθμό άριστα από το Πανεπιστήμιο UMIST και μεταπτυχιακό στον κλάδο Communications and Signal Processing από το Imperial College London.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουκαΐδης εξέφρασε την ετοιμότητά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, αναφέροντας πως «είναι με μεγάλη χαρά αλλά και με αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω τη Γενική Διεύθυνση του Ιδρύματος σε μία περίοδο που παρουσιάζει αυξημένες προκλήσεις. Η προσπάθεια για την καθιέρωση της Κύπρου ως κέντρου έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας θα πρέπει να συνεχιστεί με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και προσήλωση». Ακόμη, πρόσθεσε πως «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που θα ηγηθώ μίας εξαιρετικής ομάδας που απαρτίζεται από  άρτια καταρτισμένα στελέχη. Η λειτουργία του ΙδΕΚ με το διευρυμένο του πλέον ρόλο ως ο εκτελεστικός βραχίονας του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής είναι καθοριστικής σημασίας και είμαι βέβαιος πως μαζί θα συμβάλουμε στην περαιτέρω ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος για έρευνα και καινοτομία».

Η επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή του ΙδΕΚ ήταν αποτέλεσμα μίας διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας. Ο κ. Λουκαΐδης διαδέχεται τον Δρ. Βασίλη Τσάκαλο ο οποίος υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος από το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της  περαιτέρω ενίσχυσης της διοίκησης του Ιδρύματος, το ΙδΕΚ προχώρησε στον διορισμό της κα. Χάρις Αναστασιάδου στη θέση της Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού. Η κα. Αναστασιάδου κατείχε τη θέση της Ανώτερης Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην PwC από το 2003 μέχρι το 2019. Μεταξύ άλλων έχει βραβευθεί δύο φορές με το «Αριστείο Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού» για τον σχεδιασμό καινοτόμων πρακτικών διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού στην Κύπρο. Κατέχει μεταπτυχιακό στον κλάδο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού από το London School of Economics and Political Science (LSE) και πτυχίο Ψυχολογίας από το Boston University.

Charis Photo

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙδΕΚ συγχαίρει τους κ. Λουκαΐδη και κα. Αναστασιάδου για τον διορισμό τους και τους εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Εκφράζει παράλληλα, θερμές ευχαριστίες προς τον Δρ. Τσάκαλο για την ουσιαστική και πολύτιμη προσφορά του.