Home Τα νέα της Επιστήμης Προκήρυξη θέσεων από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Προκήρυξη θέσεων από την Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών προκήρυξε θέσεις μελών της Ακαδημίας, μία θέση Εξωτερικού Μέλους για κάθε Τάξη (τρεις είναι οι Τάξεις της Ακαδημίας) και δύο θέσεις Αντεπιστελλόντων Μελών για κάθε Τάξη, επίσης.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι/ες για τη θέση του Εξωτερικού Μέλους δύνανται να είναι, σύμφωνα με το άρθρο 17 (1) του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου του 2017, διακεκριμένα πρόσωπα που είναι πολίτες της Δημοκρατίας ή πολίτες άλλων κρατών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοκρατίας τα οποία έχουν αναγνωρισμένο ουσιώδες έργο, κατά την κρίση της Ακαδημίας, και διεθνή παρουσία ανάλογη με εκείνη των Τακτικών Μελών και που με τα έργα και τις γνώσεις τους κρίνεται από την Ακαδημία ότι δύνανται να βοηθήσουν αυτή στο έργο της και τη Δημοκρατία γενικότερα.

Υποψήφιος/α δύναται να προταθεί από οποιοδήποτε πρόσωπο/α νοουμένου ότι ο/η υποψήφιος/α είναι ενήμερος για την υπόδειξη της υποψηφιότητάς του/της, όπως αναφέρεται. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται από τον/την προτείνοντα/ουσα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ακαδημίας και πρέπει να υποστηρίζεται από αιτιολογημένη έκθεση, λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα και τυχόν άλλα υποστηρικτικά έγγραφα.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν, προστίθεται, να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] συνοδεύοντάς την με τα απαραίτητα στοιχεία/έγγραφα τριάντα ημέρες από την ημέρα της δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης, ήτοι μέχρι 03/06/2020 και ώρα 18:00.

Υποβολή υποψηφιότητας που δεν συνοδεύεται από τα στοιχεία/έγγραφα που προβλέπονται δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Έργα που δεν μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά, μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
P.O. BOX 22554
1522 ΛΕΥΚΩΣΙΑ