Home Τα νέα της Επιστήμης #TeamCuriosity: Τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από… ΟΛΑ; (βίντεο)

#TeamCuriosity: Τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από… ΟΛΑ; (βίντεο)

Μία ξεχωριστή καμπάνια του ΙδΕΚ για τη σημασία της Έρευνας και Καινοτομίας που μας παροτρύνει να δούμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού πηγάζει αυτή η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνά και να ανακαλύπτει συνεχώς νέα πράγματα;

Τι είναι πραγματικά αυτό που από την αρχή της Ιστορίας τον παρακινεί να αναζητά συνεχώς απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα και τον έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη μεγάλων καινοτομιών, επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων; Που του έδωσε τη  δυνατότητα να περπατήσει στο φεγγάρι, να εξερευνήσει τα βάθη της θάλασσας και να δει οργανισμούς αόρατους στο γυμνό μάτι. 

Πίσω από όλα λοιπόν κρύβεται … η περιέργεια!

Το Ίδρυμα Έρευνα και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) προσκαλεί τον κάθε έναν από εμάς στο ξεχωριστό ταξίδι του #TeamCuriosity, μίας ιδιαίτερης καμπάνιας που έχει ως στόχο να κεντρίσει την περιέργεια του κοινού γύρω από την Έρευνα και Καινοτομία. 

Παροτρύνοντας το κοινό να δει τον κόσμο μέσα από μία διαφορετική οπτική γωνία, το ΙδΕΚ προχώρησε, στο πλαίσιο της εκστρατείας του, στη δημιουργία του πιο κάτω βίντεο, αποτυπώνοντας με έξυπνο τρόπο το πώς η περιέργεια του ανθρώπου είναι στην ουσία αυτή που κατευθύνει τα πάντα και ευθύνεται για όλες τις σημαντικές καινοτόμες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Παράλληλα, μας δείχνει πώς η Έρευνα και η Καινοτομία διαχέονται παντού στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

 

Η καμπάνια εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Στόχου του Ιδρύματος για την ενίσχυση της καλλιέργειας κουλτούρας Έρευνας και Καινοτομίας.   

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΙδΕΚ αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από τον σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Στόχος του Ιδρύματος είναι η εξέλιξη της κοινωνίας της Γνώσης, η καθιέρωση της καινοτομίας ως πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης, η εξωστρέφεια και διεθνοποίηση του οικοσυστήματος και η ανάδειξη του αντίκτυπου της Έρευνας και της Καινοτομίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy ή τη σελίδα του στο Facebook.