Home Τα νέα της Επιστήμης Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Βράβευση της Καθηγήτριας Τούλας Ονουφρίου ως «Γυναίκα σε Ηγετική...

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Βράβευση της Καθηγήτριας Τούλας Ονουφρίου ως «Γυναίκα σε Ηγετική Θέση στον Τομέα της Ενέργειας»

Στα πλαίσια της Έκθεσης Egypt Petroleum Show που πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο, μεταξύ 9-11 Φεβρουαρίου 2020, απονεμήθηκαν τα βραβεία Women In Energy.  Στόχος των βραβείων είναι η αναγνώριση των επιτευγμάτων και της συμβολής των γυναικών-ηγετών στον τομέα της Ενέργειας και η ανάδειξη γυναικών ταλέντων στους τομείς της ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρεια Αφρική και την περιοχή της Μεσογείου.

Η Καθηγήτρια Τούλα Ονουφρίου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την ιδιότητα της ως Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), βραβεύθηκε με το βραβείο «Γυναίκα σε Ηγετική Θέση στον Τομέα της Ενέργειας» για την περιοχή της Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής.  Η απονομή του βραβείου στην Καθ.Ονουφρίου έγινε από τον Υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου, Tarek El Molla.

Η διάκριση της Καθ. Ονουφρίου αποτελεί απόδειξη του επιπέδου της παρέμβασης του Ακαδημαϊκού προσωπικού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, καθώς και αναγνώριση της προσφοράς και των επιτευγμάτων της στην ενεργειακή βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον δημόσιο τομέα. Η Καθ.Τούλα Ονουφρίου είναι Καθηγήτρια Αξιοπιστίας και Διαχείρισης Υποδομών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο και ηγείται της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, που αποτελεί τον Εμπορικό και Τεχνικό Βραχίονα της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα Έρευνας και Εμπορευματοποίησης Υδρογονανθράκων.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει την Καθ. Ονουφρίου για τη διάκρισή της.