Home Τα νέα της Επιστήμης Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο ΑIMIS καλωσορίζει τoν διακεκριμένο Γενικό Χειρουργό, Δρ. Νικόλαο Δάφνιο

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο ΑIMIS καλωσορίζει τoν διακεκριμένο Γενικό Χειρουργό, Δρ. Νικόλαο Δάφνιο

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο  Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery), ανακοινώνει την συνεργασία του με τον διακεκριμένο Γενικό Χειρουργό και Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Νικόλαο Δάφνιο.

 

Ο Δρ. Νίκος Δάφνιος είναι Κύπριος χειρουργός με μακρά ακαδημαϊκή και κλινική σταδιοδρομία στη Β ́ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών. Είναι Χειρουργός με Εξειδίκευση στην Χειρουργική Ογκολογία και διαπιστευμένη μετεκπαίδευση στην Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων και Θυρεοειδούς. Μεγάλη επίσης θεωρείται η εμπειρία του στην Χειρουργική του Μαστού στους κόλπους του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος και στα πρότυπα των κέντρων του εξωτερικού.

Ο Δρ. Νίκος Δάφνιος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εμπλούτισε την πρώιμη κλινική του εμπειρία στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ ολοκλήρωσε την χειρουργική του ειδικότητα στην Β ́ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Mε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, ως Honorary Clinical Research Fellow και Senior Registrar, (NHS) Royal Free Hospital London, United Kingdom Hepato– Pancreatobiliary and Liver Transplant Unit αnd Endocrine Surgery Unit, ο Δρ. Δάφνιος απέκτησε περαιτέρω εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις και στη χειρουργική ήπατος, στην Χειρουργική Ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδούς, παραθυρεοειδών, κτλ) αλλά και στην Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Ογκολογία και την Χειρουργική του Μαστού. Ολοκλήρωσε την Διδακτορική Διατριβή του με θέμα «Η επίδραση της παρατεταμένης ανηπατικής φάσης στην παγκρεατική λειτουργία», στο Πειραματικό Χειρουργείο Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο βιογραφικό του, παράλληλα με την συνεχή ακαδημαϊκή του εξέλιξη στον βαθμό του Καθηγητή Χειρουργικής, διαθέτει πλούσιο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και συντακτικό έργο, καθώς και διακεκριμένες συμμετοχές σε προβεβλημένα και σημαντικά διεθνή ιατρικά συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι ασθενείς έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να εξεταστούν από τον Δρ. Δάφνιο, στο πλήρως εξοπλισμένο, Ιατρείο του Ινστιτούτου AIMIS, σε Λευκωσία και Λεμεσό. Για διευθέτηση επίσκεψης με τον Δρ. Νίκο Δάφνιο καθώς και άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.  25864000

Το ινστιτούτο AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery), από το 2010 στην Κύπρο, συνεργάζεται με τους κορυφαίους επαγγελματίες υγείας, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας, προσφέροντας ιατρικές λύσεις σε ασθενείς από όλο τον κόσμο με τους καλύτερους Αμερικανούς και διεθνείς ιατρούς και χειρούργους, με τεχνολογίες αιχμής όπως αυτή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (minimally invasive surgery) και ρομποτικής χειρουργικής και άλλων συστημάτων.