Home Τα νέα της Επιστήμης Το Ιατρικό Κέντρο Πόνου Λευκωσίας (Nicosia Pain Clinic) στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής...

Το Ιατρικό Κέντρο Πόνου Λευκωσίας (Nicosia Pain Clinic) στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πόνου (EFIC)

Στο 11ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πόνου (EFIC) – Pain in Europe, συμμετείχε ο επικεφαλής του Nicosia Pain Clinic, Δρ. Περικλής Ζαβρίδης. Το συνέδριο έλαβε χώρα στην πόλη της Βαλένθια, στην Ισπανία, μεταξύ 4-7 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Με ομιλητές διακεκριμένους και καταξιωμένους επιστήμονες και με σύνθημα «Φέρνοντας το μέλλον στο παρόν», διεξήχθη το φετινό 11ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πόνου. Το συνέδριο αυτό «φωτίζει» τις τρέχουσες τάσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις στην διαχείριση του πόνου.

Ο Δρ. Περικλής Ζαβρίδης, Αναισθησιολόγος – Αλγολόγος, ειδικός στη Διαχείριση Χρόνιου Πόνου, του Ιατρικού Κέντρου Πόνου Λευκωσίας, συμμετείχε στις εργασίες του ΧΙ Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Πόνου (EFIC Congress 2019 – Pain in Europe), παρουσιάζοντας δυο ανακοινώσεις με τίτλο: “Efficacy and safety of long-term administration of different agents via implanted intrathecal pumps for the treatment of persistent chronic pain and spasticity” και “CT- Guided, Percutaneous Radiofrequency Ablation of the Gasserian Ganglion For Trigeminal Neuralgia”.

Η πρώτη εργασία αναφερόταν στα θετικότατα αποτελέσματα (ανακούφιση από τον πόνο) αλλά και στην απουσία σοβαρών επιπλοκών για τους ασθενείς του “Nicosia Pain Clinic” που έτυχαν νευρόλυσης με ραδιοσυχνότητες του γασσέριου γαγγλίου για θεραπεία της νευραλγίας τριδύμου, ενώ η δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση ήταν εστιασμένη στα μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα μείωσης του πόνου, που πέτυχαν ο Δρ. Ζαβρίδης και οι Συνεργάτες του, μετά από εμφύτευση μόνιμων αντλιών συνεχούς χορήγησης φαρμάκων για χρόνιο ανθεκτικό καρκινικό και μη καρκινικό πόνο.

Το Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας, συμμετέχει στα μεγαλύτερα πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια, ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα τις διαχείρισης του πόνου για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και την καλύτερη εξυπηρέτηση στους ασθενείς του στη Κύπρο.