Home Τα νέα της Επιστήμης To πρώτο συνέδριο Επικοινωνίας της Επιστήμης στην Κύπρο

To πρώτο συνέδριο Επικοινωνίας της Επιστήμης στην Κύπρο

Το “How to K.I.S.S. better in Science!” (K.I.S.S. – Keep It Short & Simple) πρόκειται για ένα τριήμερο συνέδριο, το πρώτο συνέδριο για την επικοινωνία της επιστήμης (Science Communication) που διοργανώνεται στην Κύπρο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές, αλλά και σε ακαδημαϊκούς, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες επιστημόνων κι ερευνητών, ώστε να επικοινωνούν αποτελεσματικά επιστημονικές ή τεχνικές πληροφορίες σε διάφορες δημόσιες ή επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις, όπως συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, συζητήσεις με φοιτητές ή μαθητές, ή την προετοιμασία πριν από συνέδρια.

Οι στόχοι του συνεδρίου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας κι εμπιστοσύνης στις αλληλεπίδραση των επιστημόνων με το κοινό, όπως και την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών σε διάφορες μεθόδους και μηχανισμούς επικοινωνίας.

Το συνέδριο θα έχει ως Conference Ηost τον Quentin Cooper, τον άνθρωπο που χαρακτηρίσθηκε ως “ο πιο ενθουσιώδης άνθρωπος στον κόσμο” από τους The
Times, ενώ η ομάδα των εκπαιδευτών περιλαμβάνει τα ονόματα κι άλλων καταξιωμένων Science Communcicators όπως ο Karl Byrne, ο Theo Anagnostopoulos κι ο Kareem Helmee.

Που: Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο
Πότε: Παρασκευή 24/11 (15:30 – 18:00) – Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο & Κυριακή 25 & 26/11 (09:30 – 17:00) – Είσοδος: €10
Hall of FameLab, Σάββατο 25/11 (21:30), Aelia Wellness Resort – Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή: http://www.sci-kiss.com/