Home Τα νέα της Επιστήμης Το “sCyence Fair 2020” παρουσιάζει το Δέκαθλο Φυσικής

Το “sCyence Fair 2020” παρουσιάζει το Δέκαθλο Φυσικής

Το Ινστιτούτο Κύπρου συνεχίζει να πρωτοπορεί, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή του Δεκάθλου Φυσικής, μιας βιωματικής δραστηριότητας με δέκα ενδιαφέροντα πειράματα, για μικρούς και μεγάλους.

Το Δέκαθλο Φυσικής θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2020”, το οποίο φέτος επιστρέφει ανανεωμένο και έτοιμο να κλέψει τις εντυπώσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν, να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, φρεσκάροντας παράλληλα στη μνήμη τους, τους νόμους της Φυσικής.

Το Δέκαθλο Φυσικής περιλαμβάνει δύο κατηγορίες: α) την ομαδική κατηγορία, στην οποία μπορούν να διαγωνιστούν ομάδες μαθητών (μέχρι 5 άτομα), με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Επιστήμης και β) την ατομική κατηγορία, στην οποία μπορούν να διαγωνιστούν όλοι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Οι ομάδες και τα άτομα που θα πετύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των πειραματικών δραστηριοτήτων, θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές. Επίσης οι νικητές θα λάβουν από ένα έπαθλο, σχετικό με τη Φυσική.

Πέραν του διαγωνιστικού μέρους, οι επισκέπτες του “sCyence Fair 2020” μπορούν να πειραματιστούν και να διασκεδάσουν στο περίπτερο του Δεκάθλου Φυσικής, χωρίς να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Μεταξύ των αγωνισμάτων του Δεκάθλου Φυσικής περιλαμβάνονται η ισορροπία καρφοβελόνων, η μεταφορά μπαλών με αναποδογυρισμένο ποτήρι , η ανύψωση συνδετήρα με μαγνήτη , η ανάδυση σφαίρας και η ισορροπία καρφιτσών στο νερό.

Δέκαθλο Φυσικής

Παρασκευή, 3 Απριλίου: 09.00-15.00

Σάββατο, 4 Απριλίου: 10.00-18.00