Home Τα νέα της Επιστήμης Το sCyence Fair συνεχίζει να καινοτομεί και να πρωτοπορεί

Το sCyence Fair συνεχίζει να καινοτομεί και να πρωτοπορεί

Το Ινστιτούτο Κύπρου καινοτομεί για άλλη μια φορά ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητή Γρηγόρη Μακρίδη και του ερευνητή του Ινστιτούτου Κύπρου, Γιώργου Ζίττη, στο πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCyence Fair 2020”, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2020.

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, στις 3 Απριλίου, με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή στην Μεσόγειο: από το παρελθόν…στο μέλλον», ο Γιώργος Ζίττης θα επιχειρήσει να αναλύσει τους λόγους που κρύβονται πίσω από τη σύγχρονη κλιματική αλλαγή, κάνοντας ειδική αναφορά στις αλλαγές του κλίματος στην περιοχή μας, και αποκαλύπτοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις των ειδικών για το μέλλον.

Στη δική του παρουσίαση, με τίτλο «Τα Σχολεία και η Μάθηση του Μέλλοντος», στις 4 Απριλίου, ο καθηγητής Γρηγόρης Μακρίδης αναμένεται να αναφερθεί στα χαρακτηριστικά της εξέλιξης της εκπαίδευσης, καθώς και στις δράσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων αποτελούν κινητήρια δύναμη, για την ίδια την εξέλιξη της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του “sCYence Fair” 2020 μαθητές από όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες και επιστημονικές έρευνες, με τις καλύτερες να επιβραβεύονται.

Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της επιστήμης, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες διαλέξεις ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Το “sCYence Fair” 2020 είναι ανοικτό σε όλες τις σχολικές ομάδες και σε αυτό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μαθητές από 9 έως 18 χρόνων, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή [email protected] ή μέσω φαξ στο 22208625.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://scyence.cyi.ac.cy/, η οποία λειτουργεί πλέον και στα ελληνικά.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας.