Home Τα νέα της Επιστήμης Βραδιά Αστρονομίας από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Βραδιά Αστρονομίας από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας

Μια διαφορετική βραδιά επιφύλαξε στο κοινό το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να «ξεναγηθούν» στον έναστρο ουρανό σε μια εκδήλωση αποκλειστικά αφιερωμένη στην αστρονομία. Η Βραδιά Αστρονομίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο 1010, στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της  Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που διοργανώνει το ΙΠΕ για πέμπτη χρονιά.

download 83

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες, παρατήρησαν τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του ήλιου, χρησιμοποιώντας ασφαλή εξειδικευμένα ηλιακά τηλεσκόπια, ενώ περιηγήθηκαν στα εκθέματα και τις δραστηριότητες του Αστεροσκοπείου όπως το διαδραστικό πλανητάριο και την έκθεση φωτογραφίας για το διάστημα. Μετά από διάλεξη με θέμα «PRO-AM Αστρονομία: Η συμβολή των Αστρονόμων και του κοινού στην επιστημονική κοινότητα», το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσει με τηλεσκόπιο τους κρατήρες της Σελήνης και τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, τον Δία.

Στοχεύοντας στην επαφή και την εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη καθώς και στην προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας στην κοινωνία, το ΙΠΕ διοργανώνει μεταξύ 19-26 Μαΐου, σε συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, δεκάδες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται επιστημονικές συναντήσεις, προβολές ταινιών σε κινηματογράφο και τηλεόραση, αθλητικές δραστηριότητες, ομιλίες και διαλέξεις σε σχολεία, εκπαιδευτικά εργαστήρια σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας, διαγωνισμό φωτογραφίας κλπ.

download 80

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.research.org.cy.