Home Τα νέα της Επιστήμης Υπουργικό: Σε στάδιο μελέτης η ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain στην Κύπρο

Υπουργικό: Σε στάδιο μελέτης η ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και προσαρμογή της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή, τις σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού αποφασίστηκε όπως συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας υπό την εποπτεία της Κυβέρνησης και της Βουλής με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από το δημόσιο τομέα και από χώρους αιχμής της ιδιωτικής οικονομίας για την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain. “Πρόκειται”, είπε, “για τεχνολογία και μεθοδολογία που βρίσκεται πίσω από αποκεντρωμένα συστήματα αποκεντρωμένων λογισμικών που δημιουργούν πλατφόρμες ασφαλών και διαφανών συναλλαγών στη νέα ψηφιακή εποχή”.

“Βεβαίως”, ανέφερε, “είμαστε στο στάδιο της μελέτης και η ανάθεση αφορά τον εθνικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain στην Κύπρο, ο οποίος θα μπορεί να περιλάβει πιλοτικά έργα, νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες και πιο συγκεκριμένα αυτή η ad hoc ομάδα εργασίας θα ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης για να μπορεί να υιοθετηθεί η τεχνολογία blockchain. “Το σχέδιο δράσης”, συμπλήρωσε, “θα μπορεί να συμπεριλάβει μεταξύ άλλων επιχειρησιακό σχεδιασμό, ιεράρχηση σεναρίων και απαιτήσεων για να μπορεί