Home Τεχνολογία α Ηνωμένα Έθνη απευθύνονται στον Elon Musk σχετικά με το Twitter

α Ηνωμένα Έθνη απευθύνονται στον Elon Musk σχετικά με το Twitter

Ο Επίτροπος των Αθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, Volker Turk, έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στον Elon Musk, ζητώντας του να “διασφαλίσει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα θα προστατευτούν από τη διοίκηση του Twiiter”. Ο Turk προβληματίστηκε από τις μαζικές απολύσεις του Musk, οι οποίες επηρέασαν και την ομάδα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Twitter, μία εξέλιξη την οποία ο Turk χαρακτήρισε ως “όχι μία ενθαρρυντική αρχή”.

 

Το Twitter είναι μέρος μίας παγκόσμιας επανάστασης η οποία έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε. Αλλά γράφω με ανησυχία και φόβο για την ψηφιακή δημόσια πλατεία και το ρόλο του Twitter σε αυτήν. Όπως όλες οι εταιρίες, το Twitter πρέπει να καταλάβει τους κινδύνους που σχετίζονται με την πλατφόρμα του και να πάρει μέτρα για να τους αντιμετωπίσει. Ο σεβασμός για τα κοινά ανθρώπινα δικαιώματά μας πρέπει να θέσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας. Εν συντομία, σας προτρέπω να διασφαλίσετε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν προτεραιότητα στη διοίκηση του Twitter υπό τη δική σας ηγεσία.

 

Οι απολύσεις της Παρασκευής ολοκλήρωσαν μία χαοτική εβδομάδα αβεβαιότητας για το Twitter υπό τη διοίκηση του Elon Musk, του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.