Home Τεχνολογία Αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία που χρειάζεσαι για να σε προσλάβουν στην...

Αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία που χρειάζεσαι για να σε προσλάβουν στην Apple

Ασφαλώς, ως ο CEO μιας εταιρείας με κεφαλαιοποίηση 2,34 τρισ. δολαρίων, ο Tim Cook δεν κοιτάζει βιογραφικά και δεν κάνει συνεντεύξεις για προσλήψεις. Έχει, όμως, μια πολύ καλή εικόνα για το τι χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος μέσα στην Apple.

Όπως είπε μιλώντας στην τάξη των αποφοίτων του University of Naples Federico II, η Apple ψάχνει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά στους υπαλλήλους της: Την ικανότητα να συνεργάζονται, τη δημιουργικότητα, την περιέργεια και την τεχνογνωσία.

Αν έχετε αυτά τα 4 μπορείτε να βρείτε δουλειά στην Apple

«Έχει υπάρξει μια πολύ καλή φόρμουλα για εμάς. Δεν είναι ότι κάποιος πηγαίνει σε μία γωνία ή σε μία ντουλάπα και βρίσκει μόνος του πώς να φτιάχνει τεχνολογία» είπε ο Cook στους φοιτητές, σύμφωνα με το CNBC.

Ο λόγος για τον οποίο η Apple δίνει τόσο μεγάλη βάση στη συνεργασία είναι γιατί πιστεύει ότι συνδυάζει τις άλλες δεξιότητες.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά

«Αυτό που ψάχνουμε είναι η γενική αίσθηση ότι εάν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σου, αυτή η ιδέα θα αναπτυχθεί και θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη», είπε ο Cook. «Αυτή η συνεργατική διαδικασία είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργεί προϊόντα η Apple».

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά. Που μπορούν να δουν το πρόβλημα και να μην εγκλωβιστούν στο δόγμα του πώς λυνόταν πάντα αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο CEO της Apple.

«Είναι κλισέ, αλλά δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Είναι εκπληκτικό όταν κάποιος αρχίζει να κάνει τις ερωτήσεις που θα έκανε ένα παιδί».

Πηγή: in.gr