Home Ιατρική-Βιολογία Χιλιάδες διαβητικοί θα λάβουν τεχνητό πάγκρεας στην Αγγλία

Χιλιάδες διαβητικοί θα λάβουν τεχνητό πάγκρεας στην Αγγλία

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 στην Αγγλία, θα λάβουν μία νέα τεχνολογία η οποία ονομάζεται “τεχνητό πάγκρεας”, για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την κατάστασή τους.

Αργότερα μέσα στο μήνα, οι Αρχές θα αρχίσουν να επικοινωνούν με ενηλίκους και παιδιά που μπορούν να επωφεληθούν από την τεχνολογία. Ταυτόχρονα όμως προειδοποιούν πως θα χρειαστούν περίπου πέντε χρόνια πριν η τεχνολογία γίνει διαθέσιμη σε όλους, λόγω περιορισμών στην κατασκευή αρκετών συσκευών και λόγω της ανάγκης εκπαίδευσης περισσότερου προσωπικού στη χρήση τους.

Περίπου 300.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και μεταξύ τους, περίπου 29.000 παιδιά.

Το πάγκρεάς τους δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη, μία σημαντική ορμόνη που βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Οι ασθενείς πρέπει να παρακολουθούν στενά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να εισάγουν ινσουλίνη κάθε μέρα της ζωής τους, μέσω ενέσεων ή αντλιών. Η νέα τεχνολογία το κάνει αυτό αυτόματα, πρακτικά μιμούμενη το πάγκρεας.

Το τεχνητό πάγκρεας προσφέρεται επίσης και στη Σκωτία, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν η Ουαλία και η βόρεια Ιρλανδία.

|Αυτή η φουτουριστική τεχνολογία δε βελτιώνει απλά την ιατρική φροντίδα, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Είναι μία στιγμή-σταθμός.|

Πηγή: unboxholics.com