Home Τεχνολογία Εγκαίνια έκανε το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα και drones (Βίντεο)

Εγκαίνια έκανε το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα και drones (Βίντεο)

Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο κατασκευάζουν τον στόλο ιπτάμενων οχημάτων καθημερινής χρήσης του κοντινού μέλλοντος. Ιπτάμενα αυτοκίνητα, ηλεκτρικά αυτόνομα ή επανδρωμένα οχήματα κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL), ιπτάμενα ταξί και μεγάλου μεγέθους drones θα πρέπει να έχουν τους δικούς τους χώρους στάθμευσης και επιβίβασης, αποβίβασης επιβατών. Αν και θα υπάρχουν τέτοιου είδους χώροι σε διάφορα σημεία των αστικών περιοχών εντούτοις έχει κριθεί απαραίτητο και η ύπαρξη μεγαλύτερων εγκαταστάσεων που θα έχουν ρόλο παρόμοιο με αυτό των αεροδρομίων και θα υποδέχονται όλα αυτά τα νέα αεροσκάφη που ετοιμάζονται να μπουν στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα αεροδρόμια αυτά έχουν λάβει την ονομασία Vertiports και το πρώτο από αυτά άνοιξε τις πύλες του στην αγγλική πόλη Κόβεντρι. Το Vertiport κατασκεύασε η εταιρεία Urban Air-Port και το ονόμασε Air-One. «Η έναρξη λειτουργίας του Air-One είναι μια σημαντική στιγμή που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής στις μεταφορές. Μια εποχή εκπομπής μηδενικών ρύπων και αποφυγής της κίνησης μέσα στις πόλεις κάτι που θα κάνει τους κατοίκους της πιο χαρούμενους, πιο υγιείς αλλά και πιο συνδεδεμένους μεταξύ του από όσο ποτέ πριν. Τα αυτοκίνητα έχουν τους δρόμους, τα τρένα τις ράγες και τα αεροπλάνα αεροδρόμια, τα eVTOL έχουν πλέον τον δικό τους χώρο» αναφέρει ο Ρίκι Σαντχού, ιδρυτής και πρόεδρος του Δ.Σ. της Urban Air-Port.

 

Όπως έγινε γνωστό ετοιμάζονται περί τα 200 Vertiports σε όλο τον κόσμο τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Από naftemporiki.gr